Οργή για την αισχροκέρδεια στις μάσκες ΚΝ95

Οργή για την αισχροκέρδεια στις μάσκες ΚΝ95
Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων για τη λειτουργία εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών από τις 30.1.2021, λόγω του Covid-19 , στο Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Με ραντεβού εντός καταστήματος (click inside) θα γίνονται από αύριο οι αγορές για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων στις περιοχές επαυξημένου κινδύνου, δηλαδή και στην Αττική, ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away). Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα θα είναι σε ισχύ από αύριο και ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Κυριακή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΣΚΑΙ το πρωί των Χριστουγέννων και εμφανίστηκε οργισμένος για την αισχροκέρδεια και την αύξηση των τιμών των μασκών ΚΝ95 που από χτες είναι υποχρεωτικές σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε, ότι ο επιχειρηματίας που προχώρησε στις παράλογες αυξήσεις έως 42% θα δεχθεί πρόστιμο «που δεν θα έχετε ξαναδεί».

«Τόλμησε χριστουγεννιάτικα επειδή δημιουργούνται ειδικές συνθήκες υγείας να γδάρει τον κόσμο; Θα ξημερώσει η Δευτέρα και οι υπηρεσίες δουλεύουν» ανέφερε οργισμένος.

Μάλιστα, εξήγησε πως «μου αρέσει ο καπιταλισμός, η ελεύθερη αγορά και να βγάζουν οι άνθρωποι λεφτά» όμως «δεν μου αρέσει να εκμεταλλεύονται τη συγκυρία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης η αύξηση στις μάσκες είναι παράνομη και γι’ αυτό έχει δοθεί εντολή στην ΔΙΜΕΑ να γίνει έλεγχος βάσει των τιμολογίων αγοράς και πώλησης.

«Είναι αδύνατο να μας πείσει ότι από Παρασκευή πρωί σε Παρασκευή μεσημέρι αυξήθηκε η τιμή αγοράς. Του συστήνω να κατεβάσει την τιμή στην προηγούμενη αλλιώς το πρόστιμο δεν το θα έχετε ξαναδεί. Δεν λέω να πουλάει με ζημία αλλά να μην εκμεταλλεύεσαι τις υγειονομικές ανάγκες του κόσμου» συμπλήρωσε.