Ο Έλον Μασκ ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla μετά την εξαγορά του Twitter

Ο Έλον Μασκ ξεφορτώθηκε μετοχές της Tesla μετά την εξαγορά του Twitter
Tesla logo displayed on a phone screen and Elon Musk's Twitter account displayed on a screen in the background are seen in this illustration photo taken in Poland on April 24, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πούλησε μετοχές αξίας 3,95 δισ. δολαρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε μετοχές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων ύψους τουλάχιστον 3,95 δισ. δολαρίων, λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της εξαγοράς του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Μασκ ξεφόρτωσε 19,5 εκατ. μετοχές, σύμφωνα με τις ρυθμιστικά έγγραφα – είναι οι πρώτες του πωλήσεις από τον Αύγουστο. Τα έγγραφα δεν έδειξαν ότι οι συναλλαγές ήταν προσχεδιασμένες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο, αφού πέρασε μήνες προσπαθώντας να ξεφύγει από αυτήν. Τον Αύγουστο, ο Μασκ είχε πει ότι είχε τελειώσει με τις πωλήσεις μετοχών της Tesla και ότι ήταν σημαντικό να αποφευχθεί μια «έκτακτη πώληση» των μετοχών σε περίπτωση που αναγκαζόταν να κλείσει την εξαγορά του Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι απολύτως σαφές πώς χρηματοδοτήθηκε τελικά η συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων, πέρα από τα περίπου 13 δισ. δεσμεύσεων χρέους από τις τράπεζες της Wall Street. Αρκετά άτομα υψηλού προφίλ υποσχέθηκαν να επενδύσουν περίπου 7 δισ. δολάρια, αν και δεν είναι γνωστό εάν όλοι τους τήρησαν τις δεσμεύσεις τους. Και ο Μασκ δεν είπε ποτέ δημόσια πώς σχεδίαζε να συγκεντρώσει το μερίδιό του σε μετρητά για να κλείσει τη συμφωνία.

Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: Το Twitter χάνει χρήματα και τώρα αντιμετωπίζει ετήσιες πληρωμές τόκων σχεδόν 1,2 δισ. δολαρίων. Από τότε που ανέλαβε ο Μασκ, αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν σταματήσει τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα, περιμένοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί το δίκτυο υπό την ηγεσία του δισεκατομμυριούχου.