«Σχολικό κουτσομπολιό» τώρα και με εφαρμογή

«Σχολικό κουτσομπολιό» τώρα και με εφαρμογή

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο app που προτρέπει τους μαθητές να σχολιάζουν όσα γίνονται εντός σχολείου.  

Εάν βλέπατε Gossip Girl, τότε θα ξέρετε πόσο «επικίνδυνη» μπορεί να γίνει μια εφαρμογή. Όπως και στη γνωστή σειρά, έτσι και στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα app που ενημερώνει τους μαθητές του σχολείου για τα πάντα.

Ποιος είναι που, τι κάνει, με ποιους είναι, τι ειπώθηκε στο γραφείο των καθηγητών, βαθμολογίες μαθητών και κάθε είδους «σχολικού κουτσομπολιού» θα εμφανίζονται πλέον στην οθόνη του Streetchat.

Οι αναρτήσεις δεν θα «λογοκρίνονται» από τους υπεύθυνους, μόνο σε περίπτωση παράνομου υλικού, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι «καλοθελητές» που θα μοιράζονται τα «κουτσομπολιά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετοί μαθητές σχολείων έχουν αντιδράσει κατά της εφαρμογής αυτής. Αρκετοί θεωρούν πως θα επικρατήσει ασυδοσία, ο καθένας θα μπορεί να γράφει ό,τι θέλει για τον καθένα δημιουργώντας συγχύσεις και τσακωμούς.

Με διάφορα μέσα -φωτογραφίες, αναρτήσεις και βίντεο- οι μαθητές προσπαθούν να πείσουν τους συμμαθητές τους να μη συμμετάσχουν στο «διαδικτυακό κουτσομπολιό».

Για παράδειγμα, η 16χρονη μαθήτρια Kayla Miller, ανέβασε ένα βίντεο στη σελίδα της στο Facebook και δήλωσε πως οι αναρτήσεις στο Streetchat έχουν υβριστικό περιεχόμενο και εκφοβίζουν τους μαθητές. «Τι πάει στραβά με τη γενιά μας», είπε κλείνοντας.

Αντίστοιχα, στο Νόργουοκ του Κονέκτικατ ένας 14χρονος μαθητής ανέβασε φωτογραφίες της καθηγήτριας των Ισπανικών κατηγορώντας την για σεξουαλική παρενόχληση. Ο μαθητής αυτός συνελήφθη από την αστυνομία.

Μεγάλη είναι και η ανησυχία από τη πλευρά των σχολείων, τα οποία σπεύδουν ένα-ένα να «μπλοκάρουν» την είσοδο στην εφαρμογή εντός σχολείου, χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα-αφού οι μαθητές μπορούν να συνδέονται αμέσως μετά το σχόλασμα μέσω άλλως servers.

Διαβάστε ακόμα:

Μιλώντας για Σχολικό Εκφοβισμό