O ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» τον Στουρνάρα

O ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» τον Στουρνάρα

«Εμπρηστικές δηλώσεις χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της ΤτΕ» χαρακτηρίζουν στη Κουμουνδούρου τις δηλώσεις του διοικητή της.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, άφησε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τον για «θεσμική εκτροπή» με αφορμή τη δήλωση – παρέμβασή του περί «κινδύνου ανεπανόρθωτης βλάβης από τη μείωση ρευστότητας».

Σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε με νέες δηλώσεις και σημείωσε: «Οι χθεσινές δηλώσεις Στουρνάρα περνούν στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος ως οι πιο μαύρες δηλώσεις. Στη μαύρη σελίδα καταγράφονται και να είστε βέβαιοι ότι θα αξιολογηθούν στις κατάλληλες στιγμές. Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογων δηλώσεων από διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος».

Κύκλοι της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αντίστοιχους παράγοντες της ΕΚΤ, προς τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν για τον κ. Στουρνάρα και ζήτησαν την παρέμβαση της Φρανκφούρτης, ώστε να μην προκληθεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα από κινήσεις της διοίκησης της ΤτΕ, που γίνονται για πολιτικούς λόγους και με σαφείς επιδιώξεις χειραγώγησης των πολιτικών εξελίξεων.

Για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Προβόπουλο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο κ. Προβόπουλος ήταν στο τιμόνι της Τράπεζας της Ελλάδος σε πολύ κρίσιμες στιγμές, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και ενδεχομένως μηχανισμούς που λειτουργούν σε περιόδους αστάθειας και ανωμαλίας. Άρα, ήταν από όλες τις απόψεις μία χρήσιμη συνάντηση».

Τέλος σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «όσο και αν επιχειρεί λίγο να ουδετεροποιήσει τη διαδικασία σε σχέση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, δηλαδή τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών, δεν τα καταφέρνει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Γι’ αυτό, μάλιστα, τελειώνει λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να αποφύγει την πολιτική περιπέτεια. Θεωρεί τις εκλογές πολιτική περιπέτεια και αυτό παραπέμπει ευθέως σε όσα είδαμε με ευθύνη κυρίως του πρωθυπουργού τις προηγούμενες ημέρες, σε αυτό το κλίμα ακατάσχετης κινδυνολογίας, τυχοδιωκτικών και εμπρηστικών δηλώσεων».