Οι συνεργάτες του Σόιμπλε προειδοποιούν τον Τσίπρα

Οι συνεργάτες του Σόιμπλε προειδοποιούν τον Τσίπρα

«Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόσει όσα λέει, τέρμα τα λεφτά από την ΕΕ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που τιτλοφορείται «η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη», εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε επίσης στις ίδιες ανώνυμες πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ερώτημα αν υπάρχει «Σχέδιο Β» του Βερολίνου για μια τέτοια εξέλιξη.

«Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια στα συρτάρια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος» αναφέρουν, ενώ αναλύονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ενόψει της προεδρικής εκλογής και τίθεται το ερώτημα αν τελικά θα συνεχίσει η κυβέρνηση υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ή αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές που μπορεί να σημάνουν και αλλαγή στάσης της χώρας μας έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, το οποίο αξιολογείται από την τρόικα.

«Αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει η ροή της απαραίτητης βοηθείας προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί, καθώς έχει επιδείξει συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις», προσθέτουν οι κύκλοι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.

«Μια νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την κατάσταση, ειδικά αν ερχόταν στην εξουσία μια συμμαχία της αριστεράς», επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο.

Η Die Welt στέκεται και στη δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα παίζει το νταούλι και θα χορεύουν οι αγορές σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Αφού επισημαίνεται ότι η Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους, παρατίθενται οι δηλώσεις στελεχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που είναι ξεκάθαρες ως προς τις προθέσεις του Βερολίνου.