Μεγάλο σκάνδαλο στη EuroLeague: Συνελήφθη διαιτητής – Βρέθηκαν 250.000 ευρώ στο σπίτι του 

Μεγάλο σκάνδαλο στη EuroLeague: Συνελήφθη διαιτητής – Βρέθηκαν 250.000 ευρώ στο σπίτι του 
Illustration of the Spalding match ball during the Turkish Airlines EuroLeague basketball match between LDLC ASVEL Villeurbanne and EA7 Emporio Armani Milan on March 1, 2024 at LDLC Arena in Decines-Charpieu, France - Photo Matthieu Mirville / DPPI (Photo by Matthieu Mirville / DPPI via AFP) Photo: AFP
Ο Σέρβος διαιτητής Ούρος Νίκολιτς συνελήφθη μετά τον εντοπισμό 250.000 ευρώ στο σπίτι του, ενώ ερευνάται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ένας από τους διαιτητές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μπάσκετ, ο Ούρος Νίκολιτς, συνελήφθη έπειτα από έρευνα της σερβικής αστυνομίας. Κατά την έρευνα στο διαμέρισμά του εντοπίστηκαν περίπου 250.000 ευρώ.  

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης — όπως η κρατική τηλεόραση RTS και η εφημερίδα Blic — μετέδωσαν ότι ο Νίκολιτς αντιμετωπίζει υπόνοιες συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, με κατηγορίες που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δύο ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 39χρονος διαιτητής έχει διευθύνει αγώνες της EuroLeague αλλά και της ABA League, γεγονός που προσδίδει μεγάλη προβολή στην υπόθεση και εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα στο χώρο της ευρωπαϊκής διαιτησίας.  

Η σύλληψή του εγείρει επιπλέον ανησυχίες για το πώς οι οικονομικές διαδρομές και οι προσωπικές υποχρεώσεις των διαιτητών μπορούν να επηρεάσουν — άμεσα ή έμμεσα — την εμπιστοσύνη στο άθλημα. 

Σε επόμενη φάση, αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις των αρμόδιων αρχών και της διοργάνωσης για το πώς θα εξεταστεί η υπόθεση σε επίπεδο δικαστικό αλλά και εσωτερικής αξιολόγησης των διαδικασιών διαιτησίας στην EuroLeague. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: