Άστατος ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας – Πού αναμένονται καταιγίδες και πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη
- 10/02/2026, 11:00
- SHARE
- Βροχές και καταιγίδες έως το Σάββατο, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο
- Ισχυροί άνεμοι έως 7–8 μποφόρ στα πελάγη κατά διαστήματα
- Μικρές διακυμάνσεις θερμοκρασίας, χωρίς ακραία καιρικά φαινόμενα
Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στη χώρα έως και το τέλος της εβδομάδας, με παροδικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρές μεταβολές, χωρίς ωστόσο να αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο καιρός σήμερα – Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026
Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται σε Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Αιγαίο, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ στα βόρεια, με γρήγορη εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 12°C στα βόρεια, 14–16°C στις περισσότερες περιοχές και 17–18°C σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.
Αυξημένος κίνδυνος στη Δυτική Ελλάδα
Στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής έως το τέλος της εβδομάδας. Παρότι δεν προβλέπονται ακραία φαινόμενα, ο κορεσμός των εδαφών αυξάνει τον κίνδυνο κατολισθήσεων, καθιστώντας απαραίτητη την αυξημένη προσοχή.
Νέα επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης
Από το βράδυ της Τετάρτης 11 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, με καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές.
Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη
Την Τσικνοπέμπτη (12/02) ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Πρόγνωση έως το Σάββατο
Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με παρόμοιες καιρικές συνθήκες:
νεφώσεις, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε ήπια για την εποχή επίπεδα, με μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.