Επιστρέφει ο χειμώνας: Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, κρύο και χιόνια

Επιστρέφει ο χειμώνας: Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες, κρύο και χιόνια
ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Ο καιρός αλλάζει απότομα, με βροχές, καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας να επικρατούν από την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, με την αστάθεια να διατηρείται έως και το τέλος της εβδομάδας.

Ραγδαία μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα, με χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ στα μεγάλα υψόμετρα θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στα νότια. Στη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα. Καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, με μεγαλύτερη ένταση στα νότια, ενώ από το βράδυ προς τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμένεται να επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου, από τα 700 μέτρα και πάνω.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στα ηπειρωτικά γύρω στους 12-14 βαθμούς Κελσίου. Στα νοτιοανατολικά τμήματα θα διατηρηθούν υψηλότερες τιμές, φτάνοντας έως τους 18-19 βαθμούς σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας στο Ιόνιο τα 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις, έως 7 μποφόρ και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, που θα συνεχιστούν και τη νύχτα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς, με βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει αυξημένη συννεφιά, με ασθενείς βροχές κυρίως το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει άστατο έως και την Κυριακή σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, με σταδιακή βελτίωση προς το τέλος του Σαββατοκύριακου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: