Πένθος στο Πυροσβεστικό Σώμα: Τρεις πυροσβέστες νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
- 29/07/2026, 19:49
- SHARE
Τραγική ημέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγες ώρες.
Στο Γύθειο, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από παθολογικά αίτια, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ενώ αρχικά είχε μεταδοθεί ότι σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς.
Νωρίτερα, δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους ενώ επιχειρούσαν στη μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμον της Κρήτης. Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε δύσβατη περιοχή, κοντά στη διασταύρωση που οδηγεί προς τους Μέλαμπες, έξω από το υπηρεσιακό όχημά τους, το οποίο είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επέβαιναν σε ημιφορτηγό και προσπαθούσαν να προσεγγίσουν άλλο σημείο της πυρκαγιάς, όταν εγκλωβίστηκαν εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης του πύρινου μετώπου.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία διερευνώνται, ενώ ο θάνατός τους έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη στο Πυροσβεστικό Σώμα και σε ολόκληρη τη χώρα.