Από τα Mini Stop Kiosk, σε επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ στην Κάβα του μέλλοντος
- 23/09/2026, 11:24
- SHARE
Ένα νέο, πρωτότυπο concept store κλέβει τις εντυπώσεις στην περιοχή της Γλυφάδας. Η “Κάβα Κηρέας”, το νέο απόκτημα του επιχειρηματία Θεοδόση Νικολάου, αποτελεί μία φρέσκια πρόταση που συνδυάζει premium spirits, cigars spot, delicatessen και dine in εκλεκτές γεύσεις, αλλά και μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία διανομής ποτών, η οποία από την ίδρυσή της το 2018 έχει καταγράψει μια δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία. Με πάνω από 1.000 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα, εκατοντάδες σπάνια ποτά, η κάβα έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, αλλά και κατοίκων της πρωτεύουσας, που ανυπομονούν να επισκεφθούν τον χώρο της.
Η τοποθεσία της Γλυφάδας μόνο τυχαία δεν είναι, με τον κ. Νικολάου να επισημαίνει ότι λόγω της ανάπτυξης του Ελληνικού, το μέλλον του επιχειρείν βρίσκεται στα Νότια. «Όποιος ξένος επισκέπτης έρχεται από το εξωτερικό θέλει να πάει στη Γλυφάδα και όχι στην Κηφισιά, όπως επίσης και οι εκατομμυριούχοι που επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα διαμονής» λέει χαρακτηριστικά.
Το σύγχρονο concept store συνολικής έκτασης 400 τ.μ. αποτελεί ένα ολοκληρωμένο destination, που συνδυάζει τη λιανική με την εμπειρία φιλοξενίας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την έννοια της κάβας. Το εν λόγω κτήριο ανήκει στην Eurobank και εντός του απασχολούνται 30 εργαζόμενοι, επιπλέον 20 εξυπηρετούν στο κανάλι της χονδρικής ενώ συνολικά ο όμιλος ξεπερνά τους 220 εργαζόμενους.
Η συνεργασία με Wolt και το φανατικό κοινού του οίνου
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Νικολάου, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και το delivery σε συνεργασία με τη Wolt ενώ σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, στην ομάδα έχουν προστεθεί εξειδικευμένοι sommelier ώστε να βοηθούν το «ψαγμένο» καταναλωτικό κοινό να επιλέξει το ποτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και τα γούστα του.
Μέσα στο κατάστημα προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αφού ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διάφορα ποτά και κρασιά συνοδευόμενα από ξηρούς καρπούς, αλλαντικά και ιδιαίτερα τυριά, ενώ υπάρχει και ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πούρα. Στον πάνω όροφο τα τραπέζια που είναι τοποθετημένα προσφέρονται για γευσιγνωσία αλλά και για mini εταιρικά events.
«Έχουμε επενδύσει πολύ στο φως, στο λευκό και το οβάλ στοιχείο. Θέλαμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό ξεφεύγοντας από την κλασσική σκοτεινή κάβα που πολλές φορές είναι παραμελημένη. Στόχος μας με τον αρχιτέκτονα και interior designer κ. Γιώργο Παντελούκα ήταν να δημιουργήσουμε την κάβα του μέλλοντος. Η επένδυση είναι τεράστια, έχει ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Νικολάου ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του η δημιουργία άλλης μιας premium κάβας.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη λιανική, ο ίδιος δραστηριοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια και στο κομμάτι της χονδρικής, ενώ παράλληλα «τρέχει» και τα mini store kiosk, 17 περίπτερα και 7 mini market, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά με την προσθήκη νέων καταστημάτων στην αλυσίδα.
Μιλώντας για το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή ο κ. Νικολάου επισημαίνει ότι παρατηρείται μια στροφή στο κρασί. «Χαίρομαι που βλέπω ότι ο κόσμος που μπαίνει στο κατάστημα γνωρίζει από καλό κρασί, είναι πια εκπαιδευμένος. Αντίστοιχα οι ξένοι αναζητούν είτε τοπικά ποτά, όπως για παράδειγμα ούζο, τσίπουρο, ελληνικές ετικέτες κρασιών, είτε ποτά που είναι σε έλλειψη στη χώρα τους» κατέληξε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- Το «κρυφό» κόστος της βενζίνης – Οι φόροι ξεπερνούν την αξία του καυσίμου
- ΗΠΑ-Ιράν: Η συνάντηση στη Νέα Υόρκη που μπορεί να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
- Μητσοτάκης: Τι συζητά στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας
- Chris Voss: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ηγέτες όταν διαπραγματεύονται