Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε δύο κύματα – Ποιες ώρες «χτυπάει» την Αττική

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε δύο κύματα – Ποιες ώρες «χτυπάει» την Αττική
ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Πού και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Παρατεταμένη κακοκαιρία στη χώρα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να προχωρά στην έκδοση επικαιροποιημένου έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σαρώσουν κυρίως τα ανατολικά τμήματα της επικράτειας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/10) τουλάχιστον έως και την Τρίτη (27/10), με τα φαινόμενα κατά τόπους να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Για σήμερα, Δευτέρα, τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Αττική σε δύο διακριτά κύματα, αρχικά έως το μεσημέρι και εκ νέου κατά τις βραδινές ώρες. Στην ανατολική Στερεά, με επίκεντρο τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, οι καταιγίδες θα διατηρηθούν έως το πρωί, ενώ στη Θεσσαλία (ειδικά στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), καθώς επίσης στις Σποράδες και στην Εύβοια, οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν μέχρι το βράδυ. Παράλληλα, αυξημένη ετοιμότητα απαιτείται στη νησιωτική χώρα, με τα Δωδεκάνησα να δέχονται ισχυρά φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες έως αργά τη νύχτα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να μπαίνουν στο επίκεντρο από το μεσημέρι και μετά.

Την Τρίτη (27/10), το κύμα κακοκαιρίας θα παραμείνει ενεργό στις Σποράδες και την Εύβοια έως το μεσημέρι, με πιθανή πρόσκαιρη ύφεση και νέα επιδείνωση το βράδυ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα, στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν εκ νέου από το μεσημέρι, ενώ στην Αττική οι βροχοπτώσεις θα επιμείνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προτού η αστάθεια υποχωρήσει πρόσκαιρα και επιστρέψει στη Θεσσαλία αργά το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: