Θύμα χάκερ έπεσε εταιρεία ασφάλειας κωδικών

Θύμα χάκερ έπεσε εταιρεία ασφάλειας κωδικών

Η LastPass έπεσε θύμα ομάδας χάκερ.

Η LastPass, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως υπέστη παραβίαση ασφάλειας, καθώς έπεσε θύμα χάκερ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της LastPass, Joe Siegrist, ανακοίνωσε το γεγονός διευκρινίζοντας ωστόσο πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων χρηστών.

Η LastPass επιτρέπει στους χρήστες της να αποθηκεύουν κρυπτογραφημένες εκδόσεις των κωδικών πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς τους σε υπηρεσίες cloud. Τα εργαλεία της LastPass προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να έχουν έναν και μόνο πολύ ισχυρό κωδικό πρόσβασης, αντί να πρέπει να θυμούνται δεκάδες από αυτούς.

Η ομάδα LastPass παρότρυνε τους χρήστες της υπηρεσίας να αλλάξουν τον κύριο κωδικό πρόσβασης το συντομότερο δυνατόν. Συνιστά, επίσης, στους χρήστες της να ενισχύσουν τις διαδικασίες ελέγχου της ταυτότητας τους.

«Είμαστε βέβαιοι ότι τα μέτρα κρυπτογράφησης μας είναι αρκετά για να προστατεύσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών», επεσήμανε ο Siegrist και προσέθεσε: «Παρόλα αυτά, έχουμε λάβει πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και όλοι οι χρήστες θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».