12ο Συνέδριο ΝΔ: Συστράτευση υπέρ του Γιώργου Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

12ο Συνέδριο ΝΔ: Συστράτευση υπέρ του Γιώργου Πατούλη στις περιφερειακές εκλογές ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην έναρξη του συνεδρίου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε εκθεσιακό χώρο στην περιοχή του αεροδρομίου στα Σπάτα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με τις ομιλίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπων άλλων κομμάτων συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου.

«Ζητώ συστράτευση όλων των δυνάμεων ώστε και η Περιφέρεια Αττικής να βαφτεί μπλε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγο στο 12ο συνέδριο της ΝΔ σε μια παρέμβασή του αμέσως μετά την ομιλία του δημάρχου Αμαρουσίου και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. «Ζητώ στήριξη του Γιώργου Πατούλη ώστε να είναι ο επόμενος περιφερειάρχης. Να μπορέσουμε να έχουμε καλή συνεργασία για να δρομολογήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται η Αττική και ειδικά η Αθήνα. Γιώργο, θα είσαι ο επόμενος περιφερειάρχης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ομιλία του Γιώργος Πατούλης είπε ότι στις εκλογές που έρχονται το 2019, έρχεται και η ώρα της μεγάλης αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Ο Κλεισθένης που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση διαλύει την αυτοδιοίκηση και οδηγεί τους δήμους και τις Περιφέρειες σε ακυβερνησία. Είναι κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές να εκλέξουμε πρόσωπα που θα μπορούν να συνεργαστούν με την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ για να πάμε όλοι μαζί την Ελλάδα ψηλά. Με την τιμητική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνω την ευθύνη και ξεκινώ τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής», ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Χρ. Σταϊκούρας: Μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες επισήμανε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ ο Χρήστος Σταικούρας. Ο βουλευτής Φθιώτιδας και τομεάρχης Οικονομικών τόνισε πως έχει πλέον αποδειχθεί ότι η χώρα, με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα και αυτό το πλήρωμα, δεν μπορεί να βρει την Ιθάκη της.

«Όσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση κλείσει την προεκλογική περίοδο στην οποία έχει εισέλθει η χώρα τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Ώστε οι πολίτες, μέσα από την ορθολογική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την είσοδο της χώρας σε ανοδικό εθνικό, πολιτικό, θεσμικό, κοινωνικό και οικονομικό σπιράλ. Εμείς, όπως πάντα στα δύσκολα, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της χώρας και στις προκλήσεις των καιρών. Και θα το πράξουμε με ομοψυχία, με υπερηφάνεια για τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας, με αίσθημα ευθύνης για την πορεία της πατρίδας μας. Θα πορευθούμε με εθνική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία έναντι των εταίρων. Με ακεραιότητα και εξωστρέφεια.Με διαφύλαξη της ασφάλειας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Με προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.Με στήριξη όσων αδυνατούν να παρακολουθήσουν τους ρυθμούς ενός κόσμου που αλλάζει ταχύτατα» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «οι ανάγκες επιβάλλουν να κινηθούμε γρήγορα, αποτελεσματικά και ασυμβίβαστα, απαιτούν στιβαρή ηγεσία, σχέδιο, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα». Οπως είπε μάλιστα, η ΝΔ έχει συνεκτικό σχέδιο που ενισχύει την ποσότητα και βελτιώνει τη σύνθεση του πλούτου της χώρας, βελτιώνει την παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την εξωστρέφεια, διασφαλίζει την ατομική προκοπή και τη συλλογική ευημερία, οικοδομεί μια ανοικτή κοινωνία με την εμπέδωση της ασφάλειας και του δικαίου, υπηρετεί τον ριζοσπαστικό, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, δηλαδή την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης και δίνει λύσεις σε πιεστικά προβλήματα, όπως είναι το δημογραφικό.

«Πλησιάζει η μέρα που θα κλείσει ένας τετραετής κύκλος ανευθυνότητας, ιδεοληψιών και τυχοδιωκτισμού. Και οι πολίτες θα ανοίξουν ένα νέο κύκλο υπευθυνότητας, αξιοπιστίας, μετριοπάθειας, σεμνότητας και αποτελεσματικότητας.

Και αυτόν τον κύκλο θα τον πορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία.Νέα Δημοκρατία η οποία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με σεβασμό και αναγνώριση της ιστορικής προσφοράς του κόμματος, ορθολογικά προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών, καλεί τους πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και παλαιές κομματικές προτιμήσεις, να ενταχθούν στις τάξεις της. Μας ενώνει ο στρατηγικός στόχος να ανασυγκροτήσουμε, σε σύγχρονες βάσεις, την πατρίδα μας.Είμαστε έτοιμοι. Ελλάδα μπορούμε» κατέληξε ο κ. Σταικούρας.

Δείτε ακόμη: Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 για κάθε νέα γέννηση – Αύξηση κατώτατου μισθού