20 χρόνια φυλακή στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι

20 χρόνια φυλακή στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για δολοφονίες διαδηλωτών επί προεδρίας του.

Σε 20 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, καταδίκασε αιγυπτιακό δικαστήριο τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για τον θάνατο διαδηλωτών, τον Δεκέμβριο του 2012, επί προεδρίας του, σε συγκρούσεις στο Κάιρο.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη καταδίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου από την ημέρα που ανετράπη, τον Ιούλιο του 2013, από στρατιωτικό πραξικόπημα, μετά από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνησή του και στον ίδιο.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι προέρχεται από τις τάξεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος με την υποστήριξη του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικού βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης. Τόσο η Αδελφότητα όσο και το κόμμα έχουν τεθεί εκτός νόμου στην Αίγυπτο.

Η απάντηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

«Η δίκη του ήταν μία μια παρωδία δικαιοσύνης, η οποία έχει σχεδιαστεί και ελεγχθεί από την κυβέρνηση και η οποία δεν στηρίζεται σε καμία απολύτως απόδειξη», ανέφερε σε μία δήλωση από την Κωνσταντινούπολη ο Αμρ Νταράγκ, πρώην υπουργός επί εποχής προεδρίας του κ. Μόρσι.

«Θέλουν να περάσουν ισόβια ποινή για τη δημοκρατία στην Αίγυπτο», πρόσθεσε.