252.000 δολάρια για το σακάκι της Μαντόνα

252.000 δολάρια για το σακάκι της Μαντόνα

Περισσότερα από 32 εκατ. δολάρια δόθηκαν στις 7 και 8 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας των αντικειμένων των αστέρων του Χόλιγουντ.

Τα ρούχα που φορούσαν οι διάσημοι σε ταινίες, βίντεο κλιπ ακόμα και τα αξεσουάρ που έχουν χρησιμοποιήσει, παρουσίαζαν ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον στις δημοπρασίες – με τους ενδιαφερόμενους να διαθέτουν αστρονομικά ποσά ώστε να αποκτήσουν τα ρούχα των ειδώλων τους.

Κάθε χρόνο τα βλέμματα μαγνητίζουν οι δημοπρασίες του οίκου δημοπρασιών των stars, Julien’s.  Ο οίκος συλλέγει αντικείμενα και ρούχα αστέρων, με τα ποσά που δίνονται να εμφανίζουν πολλά μηδενικά στο τέλος.

Στην φετινή δημοπρασία θα δημοπρατήθηκαν περισσότερα από 700 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των γυαλιών του Τζον Λένον , ενός T – shirt του Kurt Cobain , μιας κιθάρας του David Bowie, αντικείμενα του Elvis Presley, της Lady Gaga και άλλων.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της φιλανθρωπικής δημοπρασίας, Icons and Idols: Rock n’ Roll 2014, περισσότερα από 3,2 εκατ. δολάρια δόθηκαν για την απόκτηση των «χρυσών» αυτών αντικειμένων, με τα πράγματα της Μαντόνα να γίνονται ανάρπαστα.

Το Material Girl και η σειρά Desperately Seeking Susan φαίνεται πως έχουν ακόμα φανατικούς θαυμαστές.

Το ροζ φόρεμα που φόρεσε η τραγουδίστρια στο βίντεο κλιπ στον ύμνο του «υλισμού» πωλήθηκε για 73.125 δολάρια. Αντίστοιχα, η τουαλέτα που φόρεσε στην ταινία «Εβίτα» άγγιξε τις 15.000 δολάρια, η στολή του baseball από την ταινία του 1992 «A League of Their Own» πωλήθηκε έναντι 31.250, το φόρεμα από το βίντεο κλιπ «Who’s That Girl» για 50.000, ενώ από την προσωπική της συλλογή – το νυφικό της με τον Σον Πεν έφτασε τα 81.250 δολάρια.

«Κόκκινο» άγγιξε, όμως, το θρυλικό σακάκι της δεκαετίας του 80 που φόρεσε στο Desperately Seeking Susan και πωλήθηκε για 252.000 ενώ το σκουλαρίκι που ολοκλήρωνε το ντύσιμο έφτασε τις 34.375 δολάρια.

Τέλος, προς δημοπρασία δόθηκαν και φωτογραφίες της 56χρονης τραγουδίστριας δια χειρός Herb Ritts, με τις προσφορές να ξεπέρασαν τις 35.155 δολάρια.

Δείτε εδώ όλα τα αντικείμενα της δημοπρασίας