278 επενδυτικές προτάσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη Β. Ελλάδα

278 επενδυτικές προτάσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τη Β. Ελλάδα

Ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει η περιοχή το 2014, σύμφωνα με τον Θ. Καράογλου.

Ιδιαίτερα αυξημένοι ήταν οι ρυθμοί υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για τη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, με αποτέλεσμα το σύνολο των επενδυτικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης το 2013 να έχει αγγίξει τις 278, με συνολικό προϋπολογισμό άνω του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου παρέδωσε σήμερα άλλες δύο επιταγές επιχορήγησης επενδυτικών σχεδίων που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο, συνολικού ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη επιταγή, ύψους 3,3 εκατομμυρίων ευρώ, παραδόθηκε στον εκπρόσωπο της εταιρείας «ALFA-BETA ROTO ΑΒΕΕ» Χαράλαμπο Αργυρόπουλο. Η εταιρία εδρεύει στην Κομοτηνή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας.

Τη δεύτερη επιταγή, ύψους 1,6 εκατομμυρίου ευρώ, παρέλαβε ο επιχειρησιακός διευθυντής της «MLS Πληροφορική» Γιάννης Ζάννας και αντιστοιχεί στην κάλυψη του 75% του επενδυτικού σχεδίου, που κατέθεσε η εταιρεία. Είχε προηγηθεί τον περασμένο Μάρτιο η προκαταβολή από το ΥΜΑΘ του 25% της συγκεκριμένης επένδυσης.

Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για τη νέα χρονιά (Βίντεο)

Οι κ.κ. Αργυρόπουλος και Ζάννας ευχαρίστησαν τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης και τα στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης καθώς, όπως είπαν, «η χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων διοχετεύει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις και έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία».

Από την πλευρά του. ο κ. Καράογλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το επενδυτικό κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα βελτιώνεται καθημερινά και η περιοχή μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτό το στοίχημα μπορούμε και θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε γιατί η Μακεδονία και η Θράκη έχουν μια σειρά σημαντικών στρατηγικών πλεονεκτημάτων, ενώ συν τοις άλλοις συνορεύει με την ενδοχώρα όλης της Βαλκανικής και άρα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε αγορές εκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι πολύ σημαντικό ότι οι επιχειρηματίες αρχίζουν να πιστεύουν στην ελληνική οικονομία, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι αντιστρέφεται το κλίμα και θεωρώ ότι με την κατάθεση των επενδυτικών σχεδίων δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» κατέληξε ο κ. Καράογλου.

Επίσης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ, Δημήτρης Μαυρουδής, σημείωσε πως το υπουργείο καθίσταται πλέον κόμβος ανάπτυξης τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα, όσο και για τη Βαλκανική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Δασκαλόπουλος: «Βιομηχανική επανεκκίνηση» το 2014