28.400 δολάρια για τα προσωπικά αντικείμενα της Τζάκι Κένεντι

28.400 δολάρια για τα προσωπικά αντικείμενα της Τζάκι Κένεντι

Χειρόγραφες επιστολές της πρώην συζύγου του Τζον Κένεντι και του Αριστοτέλη Ωνάση δημοπρατήθηκαν την Παρασκευή.

Σε δημοπρασία διατέθηκαν αρκετά προσωπικά αντικείμενα από τη συλλογή της Τζάκι Κένεντι.

Η δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Φλόριντα προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας κόσμου και τα έσοδα έφτασαν τις 28.400 δολάρια.

Ανάμεσα στα αντικείμενα της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ δημοπρατήθηκαν, ήταν χειρόγραφες επιστολές της προς τον interior designer, Richard Keith Langham, και τον Bill Hamilton που τότε ήταν διευθυντής στην Carolina Herrera .

Η Κένεντι – Ωνάση μιλούσε με τους δύο άνδρες για ρούχα και έπιπλα που είχε στην κατοχή της από τη δεκαετία του 1980 μέχρι την ημέρα που έφυγε από τη ζωή.

Το γεγονός πως πολύ σπάνια δημοπρατούνται χειρόγραφα της Κένεντι αύξησε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς πρόκειται για κομμάτια προσωπικά που φέρνουν τον χαρακτήρα της.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του οίκου Wade Terwiller, δήλωσε πως όταν δημοπρατούνται προσωπικά αντικείμενα ο κόσμος δείχνει πολύ μεγαλύτερο δέσιμο. Μάλιστα, διαβάζοντας τις επιστολές προσπαθούσαν να θυμηθούν για ποια φορέματα έγραφε η Τζάκι και να βρουν φωτογραφίες της.

Συνολικά 1.100 άτομα έκαναν προσφορές από το τηλέφωνο, μέσω διαδικτύου και από κοντά. Ενώ οι τιμές ξεκίνησαν από 800-1.200 δολάρια.