2η Σύνοδος για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης – Δύσκολα ερωτήματα και χαμηλότερη συμμετοχή

2η Σύνοδος για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης – Δύσκολα ερωτήματα και χαμηλότερη συμμετοχή
epa10955404 British Prime Minister Rishi Sunak (L) and US tech entrepreneur Elon Musk (R), owner of Tesla, SpaceX and X, attend a conversation event in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαπιστώνονται «ριζικά διαφορετικές προσεγγίσεις».

Πέρυσι μια σειρά από παγκόσμιους ηγέτες, στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες συγκεντρώθηκαν στο Bletchley Park της Βρετανίας για την πρώτη παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, με την ελπίδα να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με τη ρύθμιση μιας τεχνολογίας που κάποιοι προειδοποιούσαν ότι αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα.

Ο μεγιστάνας της Tesla Elon Musk και ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Sam Altman «μαλάκωσαν» κάποιους από τους πιο σφοδρούς επικριτές τους, ενώ η Κίνα συνυπέγραψε τη «Διακήρυξη του Μπλέτσλεϊ» μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους, σηματοδοτώντας την προθυμία συνεργασίας παρά τις αυξανόμενες εντάσεις με τη Δύση.

Έξι μήνες αργότερα, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, μια κυρίως εικονική εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τη Βρετανία και τη Νότια Κορέα, καθώς ο θόρυβος γύρω από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης δίνει τη θέση του σε ερωτήματα σχετικά με τους περιορισμούς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχουν κάποιες ριζικά διαφορετικές προσεγγίσεις... θα είναι δύσκολο να προχωρήσουμε πέρα από όσα συμφωνήθηκαν στο Μπλέτσλεϊ Παρκ», δήλωσε η Μάρθα Μπένετ, ανώτερη αναλύτρια στην εταιρεία ερευνών και συμβουλών Forrester, αναφερόμενη στην ιστορική αλλά αναγκαστικά ευρεία συμφωνία για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα πιο ακανθώδη ερωτήματα γύρω από τη χρήση υλικού με πνευματικά δικαιώματα, τη σπανιότητα των δεδομένων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις φαίνεται επίσης απίθανο να προσελκύσουν μια τόσο… αστραφτερή συγκέντρωση.
Ενώ οι διοργανωτές έχουν παρακολουθήσει μια εκδήλωση συγκρίσιμη με το Bletchley, αρκετοί από τους βασικούς συμμετέχοντες σε αυτήν έχουν απορρίψει τις προσκλήσεις για τη Σεούλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: