45 εκατ. δολάρια και νέος CEO για το Foursquare

45 εκατ. δολάρια και νέος CEO για το Foursquare
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η αμερικανική startup εταιρεία προβλέπει μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό της.

Το Foursquare έγινε γνωστό τα τελευταία επτά χρόνια μετά την check in εφαρμογή τοποθεσίας του.

Την Πέμπτη, η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο γύρο χρηματοδότησης και οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της αγγίζει περίπου τα 332 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται ότι το 2013, οι αναλυτές υποστήριζαν ότι η startup άξιζε περίπου τα μισά.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Foursquare, Dennis Crowley έχει πλέον αναλάβει τη θέση του Προέδρου, ενώ τη θέση του CEO αναλαμβάνει ο COO, Jeff Glueck.

Η είδηση ήρθε έπειτα από ανακοίνωση της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων, Union Square Ventures. «Πρόκειται για μια επιχείρηση που μεγαλώνει ραγδαία και έχει ένα πολύ λαμπρό μέλλον», προσέθεσε η USV.

Από την πλευρά του, ο Crowley υπογράμμισε ότι δεν επαναπαύεται, αντιθέτως ενισχύει τη θέση του. «Με το νέο αυτό ρόλο, θα ασχοληθώ πλήρως με το όραμα της εταιρείας, τη μακροπρόθεσμη στρατηγική και τη δημιουργία των νέων καταναλωτικών προϊόντων».

Σημειώνεται ότι το Foursquare συνεργάζεται και με άλλες «δυνατές» επιχειρήσεις, όπως η Apple, το Twitter και το Pinterest, ενώ έχει πάνω από 50 εκατ. χρήστες, οι οποίοι πλέον κάνουν τα περισσότερα check in από ποτέ.

Μεταξύ άλλων, η startup ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει 30 νέους ρόλους μέσα στην εταιρεία, ενώ προβλέπει αλλαγές στους ηγετικούς ρόλους.