52 εκατ. δολάρια για την συλλεκτική Ferrari 250 GTO

52 εκατ. δολάρια για την συλλεκτική Ferrari 250 GTO

Το κόκκινο ιστορικό αγωνιστικό αυτοκίνητο έγινε το ακριβότερο που πουλήθηκε ποτέ.

Η Ferrari του 1963 ανήκε στον Αμερικανό συλλέκτη Paul Pappalardo ο οποίος την αγόρασε το 1974 και είναι ένα από τα μόλις 39 κομμάτια που κατασκεύασε η ιταλική εταιρεία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κέρδισε τον αγώνα Tour de France του 1963 και έχει συμμετάσχει σε αγώνες ιστορικών ράλι στο Σίλβερστον και το Le Mans Classic. Ο Pappalardo τη μεταβίβασε πριν από λίγες ημέρες σε άγνωστο αγοραστή για 52 εκατ. δολάρια.

Άλλη μία Ferrari GTO ανήκει στον Νικ Μέισον, τον ντράμερ του συγκροτήματος των Pink Floyd, ο οποίος είναι και αυτός συλλέκτης ιστορικών αυτοκινήτων. Λέγεται ότι έχει αρνηθεί πολλές προσφορές υποψήφιων αγοραστών που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν 40 ή και 50 εκατ. δολάρια για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οποίο θεωρούν εξαιρετική επένδυση τόσο για την ιστορία του όσο και για τον διάσημο ιδιοκτήτη του.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε μια ακόμα 250 GTO που πουλήθηκε πέρσι έναντι 35 εκατ. δολαρίων (25,8 εκατ €) ενώ το ακριβότερο αυτοκίνητο που έχει πουληθεί σε δημοπρασία (και όχι με απ’ ευθείας ιδιωτική συναλλαγή) είναι η Mercedes-Benz W196 με την οποία ο ο Χουάν Μανουέλ Φάτζιο κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1954 και η οποία πουλήθηκε φέτος για $30 εκατ. (22,1 εκατ. ευρώ).

Δείτε ποια είναι τα γρηγορότερα αυτοκίνητα του κόσμου