Το 52% των εμπόρων δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές

Το 52% των εμπόρων δεν μπορεί να καλύψει τις ασφαλιστικές του εισφορές

Σε 374.000 ανέρχονται οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που μένουν δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με στοιχεία του προέδρου της ΕΣΕΕ.

Δραματικά στοιχεία για την ασφαλιστική ικανότητα των εμπόρων της χώρας παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με  τον κ. Κορκίδη, η αδυναμία κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ συνιστά για τους εμπόρους μέγιστο πρόβλημα, με έναν στους δύο να μην είναι σε θέση να πληρώσουν την μηνιαία οφειλή.

«Αυτή τη στιγμή θα σας πω ότι το 52% αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Από τους 780.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, οι 374.000 είναι οφειλέτες. Αυτό σημαίνει ότι με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους, φτάνουμε το ένα εκατομμύριο συνανθρώπους μας οι οποίοι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αυτό το θεωρώ απαράδεκτο», δήλωσε από τα Χανιά ο κ. Κορκίδης, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ρύθμιση που πρόσφατα ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για τις αδρανείς επιχειρήσεις και για τους ανενεργούς ελεύθερους επαγγελματίες, ζητώντας η συγκεκριμένη διάταξη να ισχύσει και για τους ενεργούς συναδέλφους του εμπόρους.

«Θα υπάρξει ιατροφαρμακευτική κάλυψη μέχρι 28/2/2015 και αυτό ζητάμε να επεκταθεί και στους ενεργούς οφειλέτες του ταμείου. Η επίμαχη εγκύκλιος πάντως θα δώσει μια λύση στα δύο τρίτα του προβλήματος», είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόταση της ΕΣΕΕ περί παγώματος κεφαλαιοποίησης των οφειλών και μετατροπής σε ασφαλιστικό χρόνο, κάτι που έχει ζητήσει και η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων.

Διαβάστε ακόμη: 

Εισφορές κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ

To κάτεργο του ΟΑΕΕ

ΟΑΕΕ: Ευνοϊκό καθεστώς ρύθμισης και για οφειλές έως 10.000 ευρώ