70% αύξηση κερδών για τον όμιλο Σαράντη στο α’εξάμηνο του έτους

70% αύξηση κερδών για τον όμιλο Σαράντη στο α’εξάμηνο του έτους

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση περίπου 70% και ανήλθαν σε 8,5 εκατ.

Ποσοστιαία αύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε ο όμιλος επιχειρήσεων Σαράντη για το α΄ εξάμηνο του έτους. Τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 159,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 20,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, κατά , σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) τα οποία διαμορφώθηκαν σε 12,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση περίπου 70% και ανήλθαν σε 8,5 εκατ.

Η διοίκηση της επιχείρησης αποδίδει τη θετική πορεία της στην ηγετική της θέση στην αγορά, στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, στην οικονομική ευρωστία, στην ευελιξία της διοίκησης καθώς και στην υποστήριξη των ανθρώπων της. Η εταιρεία αναφέρει ότι πάνω από το 60% των πωλήσεών της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδος και σημειώνει ότι οι πωλήσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν με μεγαλύτερη ταχύτητα (+23,1%), απ’ ό,τι στην Ελλάδα (+16,9%).

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου Σαράντη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, λίγο υψηλότερα από 7 εκατ. ευρώ, παρόλο που μέσα στο α΄ εξάμηνο η εταιρεία κατέβαλε περίπου 5,5 εκατ. ευρώ (ή 016 ευρώ ανά μετοχή) στους μετόχους της ως μέρισμα για τη χρήση του 2015.

Η εταιρεία επιπλέον παρέχει πληροφόρηση για την έκθεσή της στην εταιρεία Μαρινόπουλος που απειλείται με πτώχευση. Το σύνολο των απαιτήσεων του ομίλου Σαράντη από την εταιρεία Μαρινόπουλος ανέρχεται στο ποσό των 6,4 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό έλαβε προβλέψεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος Σαράντη σταμάτησε τη συνεργασία με τη Μαρινόπουλος Α.Ε. από τον Δεκέμβριο του 2015 και εκφράζει την εκτίμηση ότι το υπόλοιπο των απαιτήσεων, ύψους 4 εκατ. ευρώ, θα εξοφληθεί εν ευθέτω χρόνο.

Ωστόσο σημειώνει ότι, έχοντας την οικονομική ευρωστία και ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων, θα λάβει πρωτοβουλίες που θα αυξήσουν περαιτέρω τα μερίδια αγοράς και θα αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες δημιουργηθούν.

«Δεδομένης της μέχρι στιγμής θετικής πορείας», σημειώνει στην ανακοίνωση της εταιρεία, «η διοίκηση του ομίλου (Σαράντης) διατηρεί τις εκτιμήσεις της για αύξηση πωλήσεων κατά 11,2% και καθαρών κερδών κατά 15% στο σύνολο του έτους».