730.000 ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά 15% μειώθηκαν τα ασφάλιστρα το 2013, ενώ φέτος αναμένεται νέα μείωση της τάξης του 8%.

«Σε καμιά περίπτωση ο ανασφάλιστος οδηγός, δεν πρέπει να δει σαν νέο χαράτσι την ασφάλεια του ΙΧ του. Είναι η προστασία του, ειδικά σήμερα που τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί σημαντικά», σημείωσε, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δ. Ζορμπάς, που ανακοίνωσε σήμερα πως τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους είναι 730.000. Διευκρίνισε μάλιστα πως τα ασφάλιστρα μειώθηκαν πέρυσι κατά 15% και φέτος αναμένεται νέα μείωση της τάξης του 8%.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η επιτροπή στην οποία συμμετέχουν τα  υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών, Οικονομικών και εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του Επικουρικού Κεφαλαίου, η οποία διασταύρωσε τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του κέντρου πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών όπου είναι καταχωρημένα όλα τα ασφαλισμένα οχήματα, από το ΚΕΠΥΟ (τέλη κυκλοφορίας) και από το υπουργείο Μεταφορών (έκδοση αδειών κυκλοφορίας).

«Τώρα, περιμένουμε το επόμενο βήμα, δηλαδή το ΚΕΠΥΟ να ενημερώσει με επιστολές στους ανασφάλιστους», συμπλήρωσε ο Δ. Ζορμπάς, ενώ σχολίασε ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών του κλάδου για τα ασφάλιστρα των οχημάτων.

Διαβάστε ακόμη: Αλλαγές στο τρόπο φορολόγησης των ΙΧ από το 2015