Accenture: Ανέτοιμες οι επιχειρήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη

Accenture: Ανέτοιμες οι επιχειρήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη
Σύμφωνα με συνέντευξη της CEO της εταιρείας συμβούλων, η πιο «διασκεδαστική» τεχνολογία του 2023 εξακολουθεί να βρίσκεται σε πειραματική φάση  

Ανέτοιμες για την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης θεωρεί τις περισσότερες επιχειρήσεις η Accenture, καθώς όπως επισημαίνει η διευθύνουσα σύμβουλος Τζούλι Σουίτ δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες υποδομές για να κατοχυρωθεί ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με συνέντευξη της CEO της εταιρείας συμβούλων, η πιο «διασκεδαστική» τεχνολογία του 2023 εξακολουθεί να βρίσκεται σε πειραματική φάση ενώ η μακροοικονομική αβεβαιότητα περιορίζει τις δαπάνες πληροφορικής.

Κατά τ’ άλλα, οι αναλυτές αναμένουν ότι η Accenture θα παρουσιάσει άλλο ένα μεγάλο άλμα στα έσοδα τριμήνου από projects παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης – αν και τα 300 εκατομμύρια δολάρια της ΑΙ κατά τους προηγούμενους έξι μήνες παραμένουν μικρά σε σύγκριση με τις πωλήσεις 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σημειώνει ο όμιλος ετησίως.

Τα εταιρικά στελέχη επιθυμούν να αναπτύξουν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσουν καλύτερα τα δεδομένα που διέπουν τον οργανισμό τους ή να αυτοματοποιήσουν την εξυπηρέτηση πελατών, είπε η Σουίτ. 

Η Accenture και άλλες συμβουλευτικές εταιρείες έχουν υπερηφανευθεί για επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένων της πρόσληψης και της εκπαίδευσης προσωπικού, με την ελπίδα να επιτύχουν απροσδόκητα κέρδη από την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη Σουίτ «Είμαστε ακόμη στο στάδιο όπου οι περισσότεροι CEO, ερωτώνται αν υπάρχει κάποιος στον οργανισμό τους που μπορεί να τους πει πού χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς μετριάζονται, αλλά η απάντηση είναι ακόμα «όχι». 

Επισημαίνεται πως η Accenture προσφέρει εργαλεία δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης που βασίζονται στο OpenAI μέσω μιας συνεργασίας με τη Microsoft και μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες να προσαρμόσουν τα μοντέλα ώστε να ενσωματώσουν τα δικά τους δεδομένα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: