Αccenture – Let there be change: 30 χρόνια επιτυχημένης και δυναμικής παρουσίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία

Αccenture – Let there be change: 30 χρόνια επιτυχημένης και δυναμικής παρουσίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία
H διάκριση της Accenture για πρώτη φορά στις «Most Admired Companies» επιβραβεύει το ταλέντο των ανθρώπων της και την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Σε μια περίοδο παρατεταμένων αναταράξεων, όπου μοναδική σταθερά είναι η αλλαγή, η διάκριση της Accentureγια πρώτη φορά ως μια από τις Most Admired Companies στην Ελλάδαέρχεται να επιστεγάσει και να επιβραβεύσει το ταλέντο και την προσπάθεια των ανθρώπων της καθώς επίσης την εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών της. Διάκριση η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 30 ετών επιτυχημένης παρουσίας της στην ελληνική αγορά και η οποία για πρώτη φορά αποδίδεται σε εταιρεία του συμβουλευτικού χώρου.

Η Αccenture αποτελεί μια παγκόσμια εταιρεία παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις με κορυφαίες δυνατότητες σε επίπεδο ψηφιακών τεχνολογιών, cloud και κυβερνοασφάλειας. Από τη «γέννησή» της ταυτίστηκε µε την τεχνολογία, καθώς αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή τη σημασία αυτής για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των οργανισμών, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Βάσει του εταιρικού της σκοπού «to deliver on the promise of technology and human ingenuity», τα 710.000 στελέχη της υλοποιούν καθημερινά έργα με γνώμονα την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας και της ανθρώπινης εφευρετικότητας, εξυπηρετώντας πελάτες της σε περισσότερες από 120 χώρες.

Στην Ελλάδα, η Accenture διαθέτει παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θεωρείται μια από τις κορυφαίες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της, έχοντας αναπτύξει μακροχρόνιες και στρατηγικές συνεργασίες με ηγετικές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση και προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών στους τομείς της στρατηγικής συμβουλευτικής, των διαδραστικών υπηρεσιών, της τεχνολογίας και των επιχειρησιακών λειτουργιών, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να γίνουν η επόμενη και καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα θετικό αντίκτυπο και αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στο ασταθές και γεμάτο προκλήσεις επιχειρηματικό περιβάλλον των τελευταίων τριών δεκαετιών, η Accenture συνεχίζει να στηρίζει τους πελάτες της και την ελληνική οικονομία, αναπτύσσοντας μαζί τους την απαιτούμενη ανθεκτικότητα που επιτρέπει την ασφαλή πλοήγηση σε περιόδους κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί ως πρεσβευτής καινοτομίας, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα κομβικών κλάδων της οικονομίας όπως οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες και η ενέργεια. Αποτελεί έναν ισχυρό δίαυλο νέων τεχνολογιών, νέων μεθόδων εργασίας, παραγωγής και βελτιστοποίησης, αναβαθμίζοντας τις επιδόσεις των μεγαλύτερων οργανισμών και αλλάζοντας το επιχειρηματικό μοντέλο της χώρας. Παράλληλα λειτουργεί ως καταλύτης δημιουργίας ψηφιακών οικοσυστημάτων με στόχο την παραγωγή μεγαλύτερης αξίας για την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Επιπρόσθετα, μέσω μιας σειράς μελετών σε θέματα όπως η ψηφιακή ωριμότητα της Ελλάδας καθώς και επιλεγμένων κλάδων της (π.χ. τουρισμός, ασφαλιστικός κλάδος), η τεχνητή νοημοσύνη, το 5G, η προσέλκυση επενδύσεων ψηφιακών πολυεθνικών κ.ά., η Accenture χαρτογραφεί και αναδεικνύει τη θέση της χώρας σε σχέση με το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει ενεργά στον εθνικό διάλογο για τις νέες δυνάμεις και τάσεις που διαμορφώνουν τη σύγχρονη πραγματικότητα, προτείνοντας παράλληλα αναπτυξιακές στρατηγικές προς το μέλλον.

Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η εταιρεία διευρύνει διαρκώς το αποτύπωμά της στην Ελλάδα ενισχύοντας την παρουσία και το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της. Με εχέγγυο την υποστήριξη του ελληνικού γραφείο από τον παγκόσμιο οργανισμό και την εμπιστοσύνη του στην ποιότητα του ελληνικού ταλέντου, η Accenture είναι έτοιμη να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της στην Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύσει και θα συμβαδίσει με την ανάπτυξη της χώρας.

Κλειδί επιτυχίας στην κατεύθυνση αυτή αποτελούν οι άνθρωποί της. Για να το επιτύχει αυτό έχει δημιουργήσει και υποστηρίζει ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, το οποίο απελευθερώνει την καινοτομία, επιτρέπει στους ανθρώπους να αποδίδουν στο μέγιστο βαθμό και να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες να χτίσουν μια καριέρα. Άλλωστε, οι έρευνές της δείχνουν ότι η ισότητα και η διαφορετικότητα αποτελούν ισχυρούς πολλαπλασιαστές της καινοτομίας και της ανάπτυξης, ενώ προάγουν τη δημιουργικότητα και εμπνέουν την «αίσθηση του ανήκειν». Για τον λόγο αυτό και η εταιρεία υποστηρίζει μια κουλτούρα ισότητας, όπου οι άνθρωποί της μπορούν να ξεδιπλώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, ενώ πρωτοστατεί σε σχετικές πρωτοβουλίες αποτελώντας φορέα και πρότυπο αλλαγής στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δείτε ακόμη:

MACGR2022: Οι πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα βραβεύτηκαν στο exclusive event του Fortune Greece