#ActForLove: Αγκαλιάζοντας όλες τις γεύσεις της αγάπης

#ActForLove: Αγκαλιάζοντας όλες τις γεύσεις της αγάπης
Μπορεί ένα τόσο έντονο συναίσθημα να αποτυπωθεί σε μια φωτογραφία; Η νέα καμπάνια της Lacta έχει την απάντηση.  

Μπορεί ο φωτογραφικός φακός να αποδώσει, το πιο δυνατό συναίσθημα, την αγάπη σε ένα καρέ; Η απάντηση είναι καταφατική όταν το πρωτογενές υλικό απαρτίζεται από ανθρώπους που συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αγάπης.

Μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες, φροντισμένη κυριολεκτικά με αγάπη, περίμενε το φιλοθεάμον κοινό για να γνωρίσει από κοντά όλες τις εκδοχές της αγάπης. Πρόκειται για τη νέα καμπάνια της Lacta, #ActForLove, η οποία είχε ως πρωταγωνιστές πραγματικά ζευγάρια, πολλών διαφορετικών τύπων και επιλογών, που όλα όμως, έχουν ένα κοινό σημείο: την αληθινή αγάπη που τα ενώνει. Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν να περάσει το μήνυμα πως η αγάπη δεν έχει χρώμα, δεν έχει ηλικία, εθνικότητα και φύλο. Δεν έχει κανόνες. Πως η αγάπη δεν κάνει διακρίσεις.

H έκθεση έφερε  τη σφραγίδα και την αισθητική  της Ελληνο-Γαλλίδας φωτογράφου, Chloe Kritharas Devienne, γνωστής για το  ακτιβιστικό της έργο και την  ενασχόλησή της με πολλά κοινωνικά  θέματα, της οποίας τα projects έχουν εκτεθεί σε διάφορα μουσεία και καλλιτεχνικούς χώρους σε Ελλάδα και Γαλλία.

Ο όμιλος Mondelez, υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκεται το lovebrand Lacta, ήρθε ακόμα πιο κοντά στο καταναλωτικό κοινό δίνοντας φωνή σε 28 πραγματικά ζευγάρια της διπλανής πόρτας που μπορούν να είναι διαφορετικής εθνικότητας, διαφορετικού στυλ και τρόπου ζωής, ίδιου φύλου, ωστόσο, συνυπάρχουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Κάθε ιστορία είναι μοναδική αλλά ταυτόχρονα και πολύ γνώριμη. Είναι ιστορίες ζευγαριών που συνυπάρχουν γύρω μας και ζούνε την καθημερινότητα τους αναδεικνύοντας αυτό που τελικά έχει και τη μεγαλύτερη αξία, «να νοιάζεσαι κάποιον και να τον αγαπάς».

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με το hashtag  #Lacta να γίνεται τοNo1 trending topic στο Twitter για 3 συνεχόμενες μέρες, αγγίζοντας τα 25,000 tweets στο σύνολο της καμπάνιας. Σε ότι αφορά τα Facebook posts της καμπάνιας προκάλεσαν πρωτοφανή εμπλοκή του κοινού με 85.000 reactions, comments και shares, ενώ το βασικό βίντεο της καμπάνιας συγκέντρωσε πάνω από 1.250.000 views στο YouTube και περισσότερα από 15.000 likes και comments.

Με περισσότερα από 25 χρόνια επικοινωνίας γύρω από την αγάπη η Lacta έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο σύμβολο του έρωτα. Φέτος θέλαμε να μετακινηθούμε από το branded content στο branded purpose, δίνοντας στην καμπάνια μας ένα μεγαλύτερο σκοπό πέρα από μία απλή διαφήμιση την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου. Θέλαμε να ζητήσουμε από όλο τον κόσμο να αγκαλιάσει όλες τις μορφές αγάπης, γιατί απλά είναι αγάπη. Γιατί η αγάπη δεν έχει χρώμα, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα… είναι πάνω από όλα και πιστεύουμε ότι με αυτή την κίνησή μας βάλαμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι στο να εκλείψουν τα κοινωνικά στερεότυπα” δήλωσε στο fortunegreece.com, η Αθηνά Ποφώφ, Marketing Manager Chocolate για Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο της Mondelez International.

Στην έκθεση που άνοιξε τις πύλες της ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο City Link και διήρκησε μια εβδομάδα, έδωσαν το παρών ηχηρά ονόματα της show biz αλλά και στελέχη γνωστών επιχειρήσεων, τα οποία γνώρισαν από κοντά τους πρωταγωνιστές που πόζαραν στον φωτογραφικό φακό της Chloe Kritharas Devienne. Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους ήταν η Χριστίνα Μπόμπα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Ρούλα Ρέβη, ο Αποστόλης Τότσικας, η Ελένη Χατζίδου, ο Ετεοκλής Παύλου και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, οι οποίοι στήριξαν το μήνυμα της Lacta για τη διαφορετικότητα και την παραδοχή πως η αληθινή αγάπη είναι πάνω από όλα

Να σημειωθεί πως η καμπάνια #Actforlove “έτρεξε” παράλληλα και με τη δημοσίευση επιλεγμένων αρνητικών αντιδράσεων σε στάσεις λεωφορείων, στο κέντρο της Αθηνάς. Εκεί, το κοινό μπορούσε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να επιλέξει αν θα κρατήσει το θυμό ή την αγάπη. Συγκεκριμένα, σε κάθε φωτογραφία υπήρχαν σχόλια, τα οποία ο χρήστης μπορούσε μέσω μιας εφαρμογής να «διώξει» , αποκαλύπτοντας τη φωτογραφία.

“Με το #Actforlove, είχαμε ως βασικό στόχο να μιλήσουμε για την αγάπη, όπως πραγματικά είναι. Για αυτό δεν ωραιοποιήσαμε την πραγματικότητα, αντίθετα θελήσαμε να δούμε την αγάπη στην αληθινή της μορφή μέσα από τα 28 ζευγάρια που συμμετείχαν στην καμπάνια μας. Για τον ίδιο λόγο, αφήσαμε ανοικτή τη συζήτηση σε όλα μας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δε σταματήσαμε όμως εκεί, δημοσιεύσαμε κάποια από τα αρνητικά σχόλια που δεχτήκαμε και καλέσαμε το κοινό να επιλέξει την αγάπη έναντι του θυμού, δίνοντας τη δυνατότητα να «διώξει» τα αρνητικά σχόλια και να αφήσει την αγάπη να εκφραστεί ελεύθερα”  τόνισε η Senior Brand Manager Lacta της Mondelez International, Ιόλη Στάθη – Δεδάκη.

Όσο για τους λάτρεις της φωτογραφίας που  δεν κατάφεραν να δουν από κοντά τα 28 φωτογραφημένα ζευγάρια, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το φωτογραφικό υλικό μέσα από την ιστοσελίδα www.actforlove.gr .