Adecco: Συνέχιση της αύξησης των εσόδων το α’ τρίμηνο του 2016

Adecco: Συνέχιση της αύξησης των εσόδων το α’ τρίμηνο του 2016
Photo:

Διατήρηση της πειθαρχημένης τιμολογιακής πολιτικής και συγκράτηση δαπανών για τον Όμιλο.

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού, ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2016.

Τα οργανικά*1 έσοδα έφτασαν τα €5,3 δισ., αυξημένα κατά 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το οργανικό μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 2% και οι οργανικές Συνολικές Δαπάνες κατά 4%.

Το ποσοστό EBITA*2 επί των πωλήσεων έφτασε το 4,3%, μειωμένο κατά 30 μονάδες βάσης. Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους της Adecco μειώθηκαν κατά 10%, στα €144 εκατομμύρια, και το βασικό EPS μειώθηκε κατά 8% στα €0,85.

Ακόμα, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Penna Consulting Plc, στις 10 Μαΐου 2016.

Ο CEO του Ομίλου Adecco, Alain Dehaze, σχολίασε: «Κατά το 1ο τρίμηνο του 2016, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Adecco παρουσίασαν καλές επιδόσεις. Τα έσοδα συνέχισαν την τάση μέτριας ανάπτυξης που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του 2015. Η σχετική αύξηση των εσόδων μας σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές μας έχει βελτιωθεί και ακολουθούμε την ανάπτυξη της αγοράς στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη αγορά μας. Διατηρήσαμε την πειθαρχία μας στην τιμολογιακή πολιτική μας και οι δαπάνες παρέμειναν υπό έλεγχο, με 4% αύξηση των οργανικών εσόδων που υποστηρίζεται από μια αύξηση 3% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. Το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, τα έσοδά μας αυξήθηκαν κατά 3% οργανικά, βάσει των ημερών διαπραγμάτευσης. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη κερδοφόρας ανάπτυξης σε ολόκληρο τον Όμιλο, με βάση την εφαρμογή των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σήμερα καλωσορίζουμε νέους συναδέλφους στον Όμιλο Adecco μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Penna Consulting Plc, η οποία ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση μας παγκοσμίως στις υπηρεσίες διαχείρισης επαγγελματικής μετάβασης, στις υπηρεσίες ανάπτυξης ταλέντων και στις υπηρεσίες στελέχωσης.”

*1 Στην οργανική αύξηση εξαιρούνται η επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, εξαγορές και εκποιήσεις.
*2 ΕΒΙΤΑ: Λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων, απομείωσης της υπεραξίας και άυλων περιουσιακών στοιχείων