Αδιάκοπη η αναζήτηση για το Boeing της πτήσης MH370

Αδιάκοπη η αναζήτηση για το Boeing της πτήσης MH370

Εντείνονται οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines, καθώς η δυνατότητα εκπομπής σήματος του μαύρου κουτιού κοντεύει να εκλείψει.

«Η έρευνα εκτείνεται πέρα από τα δολάρια και τα σεντ. Η Μαλαισία δεν θα σταματήσει να ψάχνει για την πτήση MH370», δήλωσε σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, μεταφέροντας τη δέσμευση της μαλαισιανής κυβέρνησης να εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, αν και οι επιχειρήσεις που διεξάγονται για σχεδόν ένα μήνα, με τη συμμετοχή διαφόρων χωρών, από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, δεν απέφεραν ακόμη κανένα στοιχείο.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά τις πληροφορίες πως οι έρευνες για το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 239 άνθρωποι, έχει καταστεί η πιο δαπανηρή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τελευταίων χρόνων.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας με τελικό προορισμό το Πεκίνο.

Έως 13 αεροπλάνα και 11 πλοία έχουν ενταχθεί στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό ανοικτά του Περθ της Αυστραλίας. Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου. Η δυνατότητα εκπομπής σήματος σύντομα θα εκλείψει.

 

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας είναι δύσκολες, απαιτητικές και πολύπλοκες. Παρ’ όλα αυτά, η αποφασιστικότητά μας παραμένει αμείωτη», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός και πρόσθεσε, «Θα συνεχίσουμε τις έρευνες με το ίδιο σθένος και την ίδια ένταση. Το οφείλουμε στις οικογένειες εκείνων που επέβαιναν στο αεροπλάνο και στον ευρύτερο κόσμο».

Ο Χισαμουντίν είπε πως η Μαλαισία θα συνεχίσει να ηγείται των ερευνών και πως έχει εξουσιοδοτήσει την Αυστραλία, την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία να γίνουν μέλη της ομάδας. Είπε ακόμη πως η ερευνητική ομάδα θα χωριστεί σε τρεις μικρότερες ομάδες που θα διερευνήσουν την ικανότητα πτήσης, τις επιχειρήσεις, τον ιατρικό και ανθρώπινο παράγοντα, αντίστοιχα.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαιστίας αρνήθηκε όσα υποστήριξε ο εξέχων πολιτικός της αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, σύμφωνα με τον οποίο η Μαλαισία κρύβει κάτι και δεν ήταν ειλικρινής στην παροχή πληροφοριών για το περιστατικό. «Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πλήρως αναληθείς», είπε. «Όπως είπα προηγουμένως, οι έρευνες για την MH370 πρέπει να είναι πάνω από την πολιτική».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Boeing 777: Χάθηκε οριστικά στον Ινδικό Ωκεανό

Τα πιο μυστηριώδη αεροπορικά δυστυχήματα όλων των εποχών

Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Εξοργισμένοι οι συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH370