Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines

Η Κίνα διαθέτει δέκα δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για την ανεύρεση του Boeing.

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου στην Κουάλα Λουμπούρ , λίγα λεπτά πριν την απογείωση της πτήσης του Boeing της Malaysia Airlines.

Στο βίντεο φαίνονται ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, που περνούν από τον καθιερωμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Ο πιλότος Zaharie Shah dan περνάει πρώτος από το σωματικό έλεγχο και το «σκανάρισμα» της αποσκευής του και στη συνέχεια ακολουθεί ο συγκυβερνήτης του Boeing.

Δείτε το βίντεο

Η υπόθεση εξακολουθεί να παραμένει «στο σκοτάδι». Σε μια προσπάθεια του να βοηθήσει το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του Boeing της εταιρείας , που έχει εξαφανισθεί εδώ και τέσσερις ημέρες, αναφέρει σήμερα ο επίσημος κινεζικός Τύπος.

Παράλληλα το Βιετνάμ διεύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και η ταϊλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε πως τα εισιτήρια των δύο επιβατών της πτήσης που χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ταϊλανδικό πρακτορείο ταξιδιών για έναν Ιρανό, ο οποίος όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν είχε κάποια σχέση με τρομοκρατία.

Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκου Απελευθερωτικού Στρατού.

Διαβάστε: Πώς η χαμένη πτήση της Μαλαισίας κατέληξε στο… eBay

Σχεδόν τα δύο τρίτα των 239 επιβατών της πτήσης MH370, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, είναι κινέζοι πολίτες. Αν η καταστροφή επιβεβαιωθεί, θα είναι για την Κίνα η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία.

Ομάδες από εννέα χώρες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας. Οι χώρες αυτές είναι η Κίνα, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε σήμερα πως τα εισιτήρια για την πτήση που αγοράσθηκαν από δύο επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ένα ταϊλανδικό τουριστικό γραφείο για έναν Ιρανό.

Τα δύο εισιτήρια αγοράσθηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.
Τα δύο εισιτήρια πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

«Τον ανακρίναμε, αλλά δεν βρήκαμε τίποτε ύποπτο”, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια. “Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τρομοκράτες», πρόσθεσε.