Aegean: Αύξησε την επιβατική της κίνηση κατά 12% τον Ιανουάριο

Aegean: Αύξησε την επιβατική της κίνηση κατά 12% τον Ιανουάριο

Συνολικά 522 χιλ. επιβάτες ταξίδεψαν με την εταιρεία τον Ιανουάριο με Aegean και Olympic Air.

Αύξηση 12% στη συνολική επιβατική κίνηση της Aegean και της Olympic Air σημειώθηκε τον Ιανουάριο, φθάνοντας τους 522 χιλ. επιβάτες, 57 χιλ. περισσότερους σε σχέση με το άθροισμα των επιβατών των δύο εταιρειών τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Στην αγορά του εξωτερικού, η Aegean παρουσίασε αύξηση στη δραστηριοποίησή της από την Αθήνα κατά 9%, φθάνοντας τους 178 χιλ. επιβάτες, καθώς και κίνηση 50 χιλ. επιβατών από τη Θεσσαλονίκη, από το σύνολο των 228 χιλ. επιβατών εξωτερικού. Η εταιρεία αποδίδει την αύξηση της κίνησης της Αθήνας κυρίως στους νέους προορισμούς, που εγκαινίασε το 2013, και αφορά τις πόλεις Γενεύη, Κίεβο, Βαρσοβία, Πράγα, καθώς και στην ανάκαμψη της κίνησης σε παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Μαδρίτη, οι Βρυξέλλες και η Μόσχα.

Διαβάστε ακόμη: Συνεργασία της Aegean με την Trenitalia

Παράλληλα, και για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία, η αθροιστική κίνηση εσωτερικού της Aegean και της Olympic Air παρουσίασε αύξηση 18% από την βάση της Αθήνας με 271 χιλ. επιβάτες και κατά 41% με 23 χιλ. επιβάτες από τη βάση της Θεσσαλονίκης προς τα νησιά.

Συνολικά, για το μήνα Ιανουάριο η επιβατική κίνηση εσωτερικού για τις δυο εταιρείες ανήλθε στους 294 χιλ. επιβάτες από 246 χιλ. Η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα της νέας τιμολογιακής πολιτικής της Aegean μετά τη συνένωση των δυο εταιρειών.

«Οι συνέργιες του δικτύου αλλά και η νέα πολιτική χαμηλότερων τιμών εσωτερικού που εισάγαμε από τον Νοέμβριο του 2013 με ελάχιστο ναύλο 12+ ευρώ φόρους αεροδρομίου για απλή διαδρομή, είχαν άμεσο και σημαντικό αποτέλεσμα στην ενίσχυση της κίνησης. Ιδιαίτερα κερδισμένοι είναι, όπως πάντα οι επιβάτες, που αγοράζουν νωρίς το εισιτήριό τους. Σημειώνουμε ότι η στήριξη της Αθήνας και το χειμώνα με νέους προορισμούς εξωτερικού μπορεί να κοστίζει βραχυπρόθεσμα, αλλά ωριμάζει και συμβάλλει στην ανάκαμψη της πόλης», δήλωσε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean και της Olympic Air.

Διαβάστε τη συνέντευξη του προέδρου της AEGEAN, Θεόδωρου Βασιλάκη, στο Fortune