Aegean Airlines: Διαθέτει ισχυρό ταμείο ακόμη κι αν ο στόλος μείνει καθηλωμένος μέχρι το τέλος της χρονιάς

Aegean Airlines: Διαθέτει ισχυρό ταμείο ακόμη κι αν ο στόλος μείνει καθηλωμένος μέχρι το τέλος της χρονιάς
Αεροσκάφος της Aegean Airlines, που ανήκει στον στόλο των νέων αεροσκαφών που παρέλαβε η εταιρεία, πετάει πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εξαιρετικά ισχυρή χαρακτηρίζει τη θέση ρευστότητας και τη θέση στην αγορά της Aegean Airlines η HSBC.

Σε ανάλυσή της για τον κλάδο των αερομεταφορών, η HSBC υπογραμμίζει ότι η Aegean Airlines θα συνεχίσει να έχει λεφτά στο ταμείο ακόμη και αν ο στόλος της παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Και στα τρία βασικά σενάρια της HSBC, η Aegean διατηρεί ισχυρό ταμειακό ισοζύγιο. Αυτό σημαίνει ότι είτε, υπό τις συνθήκες της τρέχουσας πανδημίας, ο στόλος της αεροπορικής παραμείνει καθηλωμένος στο έδαφος μέχρι τον Μάιο, είτε μέχρι τον Ιούνιο, είτε μέχρι τον Ιούλιο (που είναι τα τρία βασικά σενάρια ανάλογα με την έκβαση της κατάστασης), η Aegean έχει χρήμα να «κάψει».

Η HSBC δίνει για τον αερομεταφορέα του επιχειρηματία Ευτύχη Βασιλάκη σύσταση αγοράς (buy) και τιμή στόχο για τη μετοχή τα 5,45 ευρώ, η οποία υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 32,9% από τα τρέχοντα επίπεδα (σ.σ. 4,10 € στις 2 Απριλίου 2020). Επισημαίνει επίσης ότι η εκτίμησή της για το περιθώριο EBIT μεσοπρόθεσμα παραμένει αμετάβλητη στο 7,5%.

Ταμειακά διαθέσιμα Aegean Airlines: Πώς θα διαμορφωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Aegean αν ο στόλος μείνει καθηλωμένος στο έδαφος και με μείωση δρομολογίων κατά 30%, 50% και 70%, σε σύγκριση με τη ρευστότητα που είχε η εισηγμένη προ Covid-19 (σ.σ. ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις 516,9 εκατ. ευρώ για το 2019) (Πίνακας 1) και σύμφωνα με τα τρία σενάρια της HSBC (Πίνακας 2).