Η Aegean εγκαινιάζει την απευθείας σύνδεση Αμβούργου – Αθήνας

Η Aegean εγκαινιάζει την απευθείας σύνδεση Αμβούργου – Αθήνας

Πτήσεις χωρίς ενδιάμεση στάση τρεις φορές την εβδομάδα. 

Την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου του Αμβούργου με την Αθήνα εγκαινιάζει η Aegean. Από τις 27 Μαΐου 2014, η ελληνική πρωτεύουσα θα απέχει μόλις τρεις ώρες από το Αμβούργο, με πτήσεις χωρίς ενδιάμεση στάση τρεις φορές την εβδομάδα, Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφη Airbus A320. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο εξυπηρετήθηκε για τελευταία φορά το 2004.

«Υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση, όχι μόνο από τους επιβάτες που ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής και τους ακόμη περισσότερους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, αλλά επίσης και από πολλούς Έλληνες που ζουν εδώ, στη βόρεια Γερμανία. Είμαι βέβαιος ότι το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου του Αμβούργου, κ. Michael Eggenschwiler.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Αθήνα ήταν ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη, ο οποίος εξυπηρετούνταν από το Αμβούργο μόνο μέσω πτήσης με ανταπόκριση. Το 2012, για παράδειγμα, περισσότεροι από 40.000 επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς από το Αμβούργο προς την Αθήνα, παρόλο που ήταν αναγκασμένοι να αλλάξουν αεροπλάνο στη διαδρομή.

Διαβάστε επίσης: Νέο δρομόλογιο της Aegean προς Αμπού Ντάμπι

Από τις 29 Μαΐου 2014, η Aegean θα πραγματοποιεί επίσης πτήσεις προς το Ηράκλειο Κρήτης κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε: «Τα νέα απευθείας δρομολόγια προσφέρουν πολύ περισσότερα από απλώς νέους προορισμούς στο δίκτυο της Aegean. Φέρνουν το Αμβούργο, έναν σημαντικό ταξιδιωτικό κόμβο και μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της Ευρώπης, πιο κοντά με την Αθήνα και την Κρήτη, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Δημιουργούν παράλληλα νέες ευκαιρίες για εμπορικές συναλλαγές, τουρισμό καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές».

Όλες οι πτήσεις είναι πλέον διαθέσιμες για κρατήσεις στον ιστότοπο: www.aegeanair.com