Αφήστε να κουβαλούν άλλοι το δικό σας «fortio»

Αφήστε να κουβαλούν άλλοι το δικό σας «fortio»

Το e-fortio.gr διευκολύνει τις μεταφορές εμπορευμάτων.

Η δημιουργία ενός ισχυρού καναλιού διανομής προϊόντων που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα, αποτελεί το «α και το ω» για μια επιχείρηση που θέλει να χαρακτηρίζεται αναπτυγμένη.

Ωστόσο, οι εξαγωγές, στις οποίες δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη χώρα μας μέσα στην κρίση, δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση, διότι η επιτυχία τους δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του προϊόντος, αλλά και από την σωστή ένταξη μιας εταιρείας στα δεδομένα μιας νέας αγοράς που φέρει διαφορετική επιχειρηματική κουλτούρα, καθώς και από τους συνεργάτες που την εκπροσωπούν.

Μια ελληνική start up, ονόματι e-fortio.gr, έκανε την εμφάνισή της στην αγορά έχοντας ως κύρια δραστηριότητα τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές φορτίων.

Αποτελεί μάλιστα την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα online δημοπρασιών, προσφορών και ανταλλαγών φορτίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο πελατολόγιό της εντάσσονται όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν φορτία για αποστολή εντός και εκτός συνόρων και σε παντός τύπου μεταφορείς.

Η νεοσύστατη εταιρεία υπόσχεται πως η χρήση των υπηρεσιών της, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαπραγματευτούν τις τιμές με τους μεταφορείς και να μειώσουν στο ελάχιστο το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων τους, έχοντας ήσυχο το κεφάλι τους για τη φερεγγυότητα των μεταφορέων, οι οποίοι έχουν ήδη αξιολογηθεί από την πλατφόρμα. Επιπρόσθετα, δημιουργείται μια «win-win» εμπορική σχέση, αφού και οι μεταφορείς που συνεργάζονται με το e-fortio.gr, διευρύνουν το πελατολόγιό τους, αυξάνοντας την ίδια στιγμή και τα έσοδά τους.

Είναι δε σε θέση να ρυθμίσουν το πρόγραμμα της δουλειάς τους βρίσκοντας φορτία για τα κύρια δρομολόγιά τους, γκρουπάζ φορτία αλλά και επιστροφής κερδίζοντας έτσι με ένα δρομολόγιο επιπλέον χρήματα.

Δεν είναι όμως μόνο τα φορτηγά που εκτελούν δρομολόγια. Εκτός από τη χερσαία μεταφορά υπάρχουν η θαλάσσια και η εναέρια. Όσο για τις ναυλώσεις πλοίων είναι ένα κανάλι διανομής που η ελληνική start up «δουλεύει» προκειμένου να καλύψει ακόμη μεγαλύτερο όγκο φορτίων. Στα πλεονεκτήματα του e-fortio.gr έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική πλατφόρμα που έχει εντάξει στην ιστοσελίδα της ιδιώτες, συλλόγους, ενώσεις και σωματεία που μπορούν να ανεβάσουν ένα αίτημα εκδρομής και να λαμβάνουν προσφορές για τη μετακίνηση τους από τις εγγεγραμμένες στο site τουριστικές επιχειρήσεις. Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, η νεοφυής εταιρεία διεκδικεί μερίδιο αγοράς στον εν λόγω κλάδο βλέποντας πως η οργάνωση μαζικών μετακινήσεων με ναυλώσεις λεωφορείων δεν υπάρχει σαν υπηρεσία παγκοσμίως.

Σημειώνεται πως εκτός των εθνικών και διεθνών μεταφορών φορτίων και της διεκπεραίωσης εκδρομών με ναυλώσεις λεωφορείων, μέσω του e-fortio.gr παρέχονται, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες που αφορούν σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς, προσφορές και συμβάσεις.