Αυστηρό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

Αυστηρό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας της Frontex με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.  Ακόμα σημείωσε πως η δραστηριοποίηση του NATO στον εντοπισμό των διακινητών και η υποβοήθηση των Τουρκικών Αρχών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο είναι σημαντική.

«Ο μόνος στόχος της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι η μείωση των προσφυγικών ροών. Έχουμε όμως δυστυχώς αρκετό δρόμο ακόμη. Είναι σαφές ότι προκύπτουν εμπόδια από τις μονομερείς αξιώσεις και θέσεις της Τουρκίας που εκφράζονται και με αύξηση της παραβατικής πτητικής δραστηριότητας των γειτόνων στον εναέριο χώρο μας» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε λόγο για ουσιαστικές συνομιλίες, συγχαίροντας τον Α. Τσίπρα για τη δέσμευση της κυβέρνησης στη συνεργασία με τη συμμαχία.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, ενώ σημείωσε πως υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό των προσφύγων/μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία.

«Συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΕ στο Αιγαίο», υπογράμμισε, λέγοντας, τέλος πως «το ΝΑΤΟ βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγικής/μεταναστευστικής κρίσης».