Mezze Athens: Η νέα όαση του ελληνικού brunch & μεζέ στην Μητροπόλεως

Mezze Athens: Η νέα όαση του ελληνικού brunch & μεζέ στην Μητροπόλεως
Το Mezze Athens είναι ανοιχτό από το πρωί προσφέροντας μεταξύ 8:00 – 12:00 ελληνικό brunch με εγχώριες πρώτες ύλες, διανθισμένο από ευρωπαϊκές πινελιές.

Ένα νέο μέλος προσθέτει στην οικογένεια του ο όμιλος Καστελόριζο, το 15ο κατά σειρά, καταθέτοντας μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική πρόταση για όσους θέλουν να απολαύσουν ελληνικό brunch και ποιοτικό φαγητό στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για το Mezze Athens, που βαδίζει στα χνάρια του Mezze Glyfada, και φιλοδοξεί να κατακτήσει το Αθηναϊκό κοινό, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να ζήσουν την όλη εμπειρία ως locals.

«Είναι το 2ο μαγαζί με την επωνυμία Mezze, που διακατέχεται από την ίδια νοοτροπία, καθώς και από αντίστοιχο σκεπτικό με εκείνο που λειτουργεί στην περιοχή της Γλυφάδας, παντρεύοντας ουσιαστικά το ψάρι με το κρέας. Βρισκόμαστε στην οδό Μητροπόλεως σε ένα σημείο αρκετά εμπορικό και πολυσύχναστο και έχουμε ήδη την εμπειρία δραστηριοποίησης στο κέντρο δεδομένου ότι πριν από 3 χρόνια τοποθετηθήκαμε σε αυτό ανοίγοντας το Omnivore και επενδύοντας σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία» τονίζει ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταύρου.

Το εστιατόριο, που δεν έχει κλείσει ούτε μήνα ζωής, έχει διατηρήσει κατά 70% το μενού του Mezze Glyfada και το υπόλοιπο 30% έχει προσαρμοστεί στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα ενσωματώνοντας πιάτα όπως, για παράδειγμα, ο μουσακάς και τα μακαρόνια με κιμά, για τα οποία καταγράφεται διαχρονικά μεγάλη ζήτηση από τους ξένους τουρίστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδοποιός διαφορά από το Mezze Glyfada είναι ότι το Mezze Athens είναι ανοιχτά από το πρωί προσφέροντας μεταξύ 8:00 – 12:00 ελληνικό brunch με εγχώριες πρώτες ύλες, διανθισμένο από ευρωπαϊκές πινελιές. Οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν φρέσκους φυσικούς χυμούς, ροφήματα και φυσικά ελληνικό καφέ παρασκευασμένο στη χόβολη, ενώ στον κατάλογο, για τους πιο «κλασσικούς» υπάρχουν επιλογές όπως το Croque Madame.

«Δεν έχουμε κλείσει ούτε ένα μήνα λειτουργίας, όμως ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Είναι ένας χώρος για όλες τις ηλικίες και τα πορτοφόλια. Όλοι οι θαλασσινοί μεζέδες είναι από τον Όμιλο Καστελόριζο και κανείς μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα από κρασιά, ρακί, ρακόμελο και μενού από ελληνικά κοκτέιλ. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε 75-80 άτομα στον εσωτερικό χώρο και επιπλέον 80 άτομα στο πατάρι που είναι κυρίως για εταιρικά events» αναφέρει ο κ. Σταύρου. Προσθέτοντας πως το μενού ξεκινάει από 24 ευρώ το άτομο με ένα ποτήρι κρασί και μπορεί να φτάσει μέχρι και 40 ευρώ αναλόγως του τι θα επιλέξει ο καταναλωτής.

Για τους φανατικούς κρεατοφάγους must είναι οι επιτραπέζιες σούβλες με τα κρεατικά. Περιλαμβάνουν μοσχαράκι γάλακτος και κοτόπουλο συνοδευόμενα από crunchy πατάτες φούρνου ή ρύζι. Αν πάλι προτιμάτε τα θαλασσινά μην ξεχάσετε να πάρετε το τηγανητό γαριδάκι, τα καλαμαράκια που είναι μαγειρεμένα με ιδιαίτερο τρόπο, καθώς επίσης και το γιουβετσάκι κοκκινιστό με γαρίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εν λόγω επένδυση είναι της τάξης των 200.000 ευρώ και έχει συμβάλλει στη δημιουργία 25 νέων θέσεων εργασίας με τον κ. Σταύρου να επισημαίνει ότι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού που θέλει να απασχοληθεί στον κλάδο της εστίασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και για τη θέση του λαντζέρη, με έναν μισθό που ξεκινάει από τα 900 ευρώ, είναι ελάχιστες οι αιτήσεις.

Σε επίπεδο ομίλου, ο οποίος απασχολεί προσωπικό 500 άτομα, ο τζίρος διαμορφώθηκε το 2022 στα 15,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019, ενώ οι ανατιμήσεις λόγω ενεργειακού κόστους και πληθωρισμού άγγιξαν το 10%.

«Ακολουθώντας την τάση της εποχής έχουμε αναπτύξει συνεργασία με τις πλατφόρμες efood και wolt, από τις οποίες προέρχεται ένα 30% – 40% του τζίρου μας. Τέλος, έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή μας με άνοιγμα καταστήματος στο project του Ελληνικού. Έχουμε καταθέσει τη προσφορά μας και αναμένουμε» κατέληξε ο κ. Σταύρου.

Info: Mezze Athens, Μητροπόλεως 12-14, τηλ. 210-33.12.300, www.mezzeathens.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: