Αυτά είναι τα επτά σημαντικότερα χαρακτηριστικά στο νέο λειτουργικό σύστημα των Mac

Αυτά είναι τα επτά σημαντικότερα χαρακτηριστικά στο νέο λειτουργικό σύστημα των Mac

Το MacOS Mojave διαθέτει μερικά ιδιαίτερα χρήσιμα εργαλεία για την οργάνωση και τη διευκόλυνση των χρηστών.

Το MacOS Mojave είναι πλέον διαθέσιμο. Η Apple αποκάλυψε την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών Mac στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της τον Ιούνιο, αλλά τελικά το κυκλοφόρησε στο κοινό τον Σεπτέμβριο. Το MacOS Mojave είναι μια δωρεάν αναβάθμιση για τους χρήστες υπολογιστών Mac και πρόκειται για μια σχετικά σημαντική αναβάθμιση. Όχι μόνο θα βοηθήσει τους χρήστες να παραμένουν οργανωμένοι και να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους πιο αποτελεσματικά, αλλά θα διαθέτει και διάφορες αισθητικές επιλογές που θα κάνουν τη χρήση των υπολογιστών Mac πιο ευχάριστη οπτικά.

Αυτά είναι τα επτά καλύτερα νέα χαρακτηριστικά του MacOS Mojave.

  1. Σκοτεινή Λειτουργία

Το Mac θα έχει επιτέλους μια πραγματική «Σκοτεινή Λειτουργία», η οποία θα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Προτιμήσεις Συστήματος. Η νέα αυτή λειτουργία επηρρεάζει ολόκληρο το σύστημα, από τις εφαρμογές της Apple, όπως τις Φωτογραφίες και το iTunes μέχρι όλα τα ανοιχτά παράθυρα και τα φίλτρα. Λειτουργεί ακόμα και στο προγραμματιστικό περιβάλλον Xcode της Apple, που κάνει τον προγραμματισμό ακόμα πιο εύκολο στο μάτι.

  1. Stacks

Όλοι θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από λίγη βοήθεια έτσι ώστε να μείνουμε οργανωμένοι. Στο νέο λειτουργικό σύστημα Mojave, υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό που λέγεται «Stacks» (Στοίβες) που αναγνωρίζει αμέσως όλα τα διαφορετικά περιεχόμενα στον υπολογιστή και τα συγκεντρώνει σε μικρές ομάδες αρχείων, που θα βρίσκονται στην δεξιά πλευρά της οθόνης. Τα Stacks μπορούν να οργανωθούν ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου, την ημερομηνία, ή μια ετικέτα.

  1. Το εντελώς καινούριο Mac App Store

Η Apple επανασχεδίασε το Mac App Store, με τις μεγαλύτερες αλλαγές να είναι οπτικές. Πλέον οι χρήστες θα βλέπουν βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής, ακόμα και άρθρα για δημοφιλείς εφαρμογές στο App Store, έτσι ώστε να μάθουν περισσότερα για τις εφαρμογές πριν τις κατεβάσουν. Το νέο Mac App Store προσφέρει ακόμα νέους τρόπους για να βρίσκει κανείς εφαρμογές. Οι νέες καρτέλες «Discover», «Create», «Work», «Play» και «Develop» βοηθούν τους χρήστες να ανακαλύψουν εφαρμογές που δεν έχουν, ή να εκμεταλλευτούν στο έπακρο εφαρμογές που ήδη έχουν.

  1. Καλύτερα εργαλεία για screenshot

Το MacOS Mojave κάνει το να καταγράψει κανείς ό,τι υπάρχει στην οθόνη του ακόμα πιο εύκολο. Αν και είναι εξίσου εύκολο για τους χρήστες να αποθηκεύσουν ένα στιγμιότυπο οθόνης, το Mojave εισάγει ένα μενού με εργαλεία καταγραφής όπως ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης, τη δυνατότητα να εμφανίζει ή να εξαφανίζει κανείς το ποντίκι όταν τραβάει ένα στιγμιότυπο οθόνης, και νέους τρόπους για να μοιράζονται οι χρήστες πιο εύκολα τα screenshot τους, αλλά και να τα οργανώνουν πιο εύκολα.

  1. Continuity Camera

Η Apple δημιούργησε το «Continuity», ένα σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν σε άλλες συσκευές Apple, πολύ πιο ισχυρό στο MacOS Mojave. Στο MacOS Mojave αν εργάζεται κανείς πάνω σε ένα έγγραφο στο Mac και θέλει να προσθέσει μια φωτογραφία, το σύστημα μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα την κάμερα στο κινητό και όταν ο χρήστης τραβήξει την φωτογραφία που θέλει, αυτή εμφανίζεται αυτόματα στο έγγραφο στον υπολογιστή. Αυτό το χαρακτηριστικό ονομάζεται «Continuity Camera», και λειτουργεί σε έγγραφα και σε αποδείξεις, σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί να δημιουργήσει ένα αρχείο PDF γρήγορα. Λειτουργεί επίσης σε μια ποικιλία από εφαρμογές της Apple, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οι σημειώσεις και άλλα.

  1. Quick Look

Το νέο αυτό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιήσουν κάποιες ενέργειες σε αρχεία ή έγγραφα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την αντίστοιχη εφαρμογή. Στο MacOS Mojave, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Quick Look για να εφαρμόσουν σε αρχεία εργαλεία μαρκαρίσματος, όπως το να προσθέτουν την υπογραφή τους, την περιστροφή και περικοπή φωτογραφιών, ακόμα και την επεξεργασία και περικοπή βίντεο.

  1. Επιπλέον Ασφάλεια

Οι συσκευές της Apple είναι γνωστές για την εξαιρετικής ποιότητας ασφάλειά τους, αλλά το MacOS Mojave επιτρέπει στους χρήστες να έχουν έναν ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους. Στο MacOS Mojave, οι εφαρμογές πρέπει να λαμβάνουν την έγκριση του χρήστη πριν αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή Mac. Αυτό ισχύει επίσης αν μια εφαρμογή προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο ιστορικό μηνυμάτων ή τη βάση δεδομένων των e-mails του χρήστη.

Επίσης, η Apple θα προστατέψει περισσότερες πτυχές των δεδομένων των χρηστών- από προεπιλογή- στο MacOS Mojave. Με το νέο σύστημα Intelligent Tracking Prevention της Apple, εικονίδια που επιτρέπουν σχόλια στο κάτω μέρος άρθρων, κουμπιά για «Like» και «Share», και ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν cookies για να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χρηστών χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, «θα απενεργοποιούνται», σύμφωνα με την Apple. Βέβαια, όσοι θέλουν θα έχουν την επιλογή να επιτρέψουν τα παραπάνω εργαλεία.