Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που θα στηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα σχέδια του νέου προέδρου για τη ΝΔ – Ποια στάση θα κρατήσει στο ασφαλιστικό.

Σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με άξονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το ασφαλιστικό, σχεδιάζει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παράλληλα με τις κινήσεις του για την εσωτερική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Έχοντας προχωρήσει στις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος αύριο θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να παρουσιάσει τους άξονες της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια με τον οποίο ήδη συναντήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ακούγεται ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης από τους πλέον κοντινούς στο νέο πρόεδρο.

Στους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το νέο οργανόγραμμα περιλαμβάνονται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης -που ήδη παραιτήθηκε από τον Πολιτικό Σχεδιασμό- ο Χρήστος Σταϊκούρας -ο οποίος ήταν μαζί του χθες στη συνάντηση με την Eldorado Gold – η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στο πεδίο της ανασυγκρότησης του κομματικού μηχανισμού ήδη ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί στενούς του συνεργάτες όπως το Νίκο Παπαθανάση, γενικό διευθυντής κόμματος, τον Μιχάλη Μπεκίρη, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, τον Μακάριο Λαζαρίδη, διευθυντή γραφείου τύπου της ΝΔ, ενώ ο Νίκος Γεωργιάδης θα είναι επικεφαλής της γραμματείας Σχεδιασμού και Προγράμματος.

Ανοικτό είναι ποιός θα τοποθετηθεί στην σημαντική θέση του εκπροσώπου του κόμματος. Ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, Κώστας Κυρανάκης, θα αξιοποιηθεί στον τομέα των social media όπου δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Μητσοτάκης. Ανοικτό δε, είναι και το θέμα των αντιπροέδρων του κόμματος, -οι δύο θέσεις είναι θεσπισμένες και υπήρχαν επί προεδρίας Σαμαρά-, καθώς και σε τί θέσεις θα αξιοποιηθούν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας που συντάχθηκαν μαζί του.

Eldorado και ασφαλιστικό
Χθες ο κ. Μητσοτάκης σε μία κίνηση με συμβολική σημασία, χαρακτηριστική των πολιτικών του προτεραιοτήτων, συναντήθηκε χθες με τον επικεφαλής της Eldorado, Πολ Ράιτ και αμέσως μετά έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για “ιδεοληψία” και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά. «Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει ο κ. Τσίπρας στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα, με τις Σκουριές κλειστές».

Επίσης χθες συγκάλεσε και την πρώτη σύσκεψη στελεχών για το θέμα των συντάξεων και το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένος να δόσει καμία στήριξη στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί την πρόταση της κυβέρνησης «πασαλείματα που δεν αντιμετωπίζουν τις εγγενείς δυσκολίες του ζητήματος». Με αφορμή την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη («Ελπίζουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα είναι κάποια στιγμή σε θέση να συνεισφέρει στον διάλογο αυτόν με κάποια στοιχειωδώς ολοκληρωμένη πρόταση, κάτι που μέχρι σήμερα αποφεύγει συστηματικά), συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σημείωναν ότι θα «η ΝΔ θα ασκήσει αντιπολίτευση με θέσεις, απόψεις και φυσικά αντιπροτάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ