Αυτά τα δέκα μέρη πρέπει να επισκεφτείτε το 2015

Αυτά τα δέκα μέρη πρέπει να επισκεφτείτε το 2015

Η Σιγκαπούρη είναι ο κορυφαίος προορισμός για το 2015, σύμφωνα με το γνωστό ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet.

 

O γνωστός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet δημοσίευσε ένα κατάλογο με τους καλύτερους προορισμούς για το 2015. Η επιλογή έχει γίνει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως h εξέλιξη στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα ή η δυνατότητα το μέρος να φιλοξενεί ένα διάσημο γεγονός που θα μπορούσε να ελκύει επισκέπτες από όλη την υφήλιο.

Η Σιγκαπούρη σύμφωνα με τον κατάλογο είναι ο νούμερο ένα προορισμός για το 2015. Κατέκτησε την πρώτη θέση λόγω των εκδηλώσεων και γεγονότων που θα πραγματοποιηθούν το 2015 για τους εορτασμούς του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ανεξαρτησίας, μεταξύ των οποίων τα εγκαίνια της National Art Gallery και των Αγώνων της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η Σιγκαπούρη «έχει γίνει απόλυτη πόλη για να κάνεις μία στάση στην Ασία», όπως γράφει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του editorial, Tom Hall, επισημαίνοντας στα συν το νέο βραβευμένο αεροδρόμιο Changi, το οποίο προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη για τους επιβάτες του.

Η Νικαράγουα έχει επιλεγεί ως «εναλλακτική της Κόστα Ρίκα» για το 2015 για την εντυπωσιακή άγρια πανίδα και τα τροπικά δάση της. Στη δεκάδα βρίσκονται ακόμα χώρες όπως η Δημοκρατία του Κονγκό, που θα φιλοξενήσει το 2015 τους Παναφρικανικούς Αγώνες, καθώς και η Λιθουανία, που περιγράφεται ως «επαναστατική, ιδιαίτερη και ζωντανή».

Το 2014 στην κορυφή του εν λόγω καταλόγου είχε βρεθεί η Βραζιλία,  επειδή φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο σε συνδυασμό με τα γραφικά τοπία της.

Αναλυτικά ο κατάλογος του Lonely Planet με τους 10 κορυφαίους προορισμούς για το 2015 είναι ο εξής:

1. Σιγκαπούρη

2. Nαμίμπια

3. Λιθουανία

4. Nικαράγουα

5. Iρλανδία

6. Δημοκρατία του Κονγκό

7. Σερβία

8. Φιλιππίνες

9. Αγία Λουκία (Ανατολική Καραϊβική)

10. Μαρόκο

Διαβάστε ακόμη: 

Πώς η Σιγκαπούρη έγινε παγκόσμιο success story