Οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες CEO για το 2015

Οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες CEO για το 2015
Safra Catz, co-chief executive officer of Oracle Corp., gestures as she speaks during the Oracle OpenWorld 2014 conference in San Francisco, California, U.S., on Sunday, Sept. 28, 2014. Catz made her first remarks as Oracle co-CEO at the conference when she introduced Intel Corp. President Renee James, who also spoke. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Παρόλο που το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ένα «αγκάθι» στην αμερικανική κοινωνία, η «κορυφή» παραμένει ανεπηρέαστη.

Παρόλο που το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων παραμένει ένα «αγκάθι» στην αμερικανική κοινωνία, η «κορυφή» παραμένει ανεπηρέαστη.

Μάλιστα, 17 από τα 200 κορυφαία στελέχη στην ετήσια έκθεση Bloomberg Pay Index είναι γυναίκες. Μπορεί να σας φαίνεται μικρός ο συγκεκριμένος αριθμός, ωστόσο είναι πραγματικά ικανοποιητικός εάν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν μόνο 21 γυναίκες CEO στην αμερικανική λίστα Fortune 500.

Η υψηλότερα αμειβόμενη γυναίκα της κατάταξης είναι η co-CEO της Oracle, Safra Catz, η οποία έλαβε 57 εκατ. δολάρια την περασμένη χρονιά από ειδικά βραβεία, ετήσιες επιχορηγήσεις των αποθεμάτων και το μισθό της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση της Catz, του co-CEO, Mark Hurd καθώς και του Προέδρου της εταιρείας, Larry Ellison, ελέγχεται από τους μετόχους της Oracle, η πλειοψηφία των οποίων τάσσονται κατά των πακέτων αμοιβών των στελεχών.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Ruth Porat, CFO της Alphabet Inc., με 41 εκατ. έσοδα για το 2015 και στη συνέχεια ακολουθεί η Mary Barra, CEO της GM, η οποία έλαβε 35 εκατ. δολάρια για την ίδια χρονιά.

Αυτές είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες CEO για το 2015

H Αngela Ahrendts, η οποία ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα CEO για το 2014, σύμφωνα με το Bloomberg Pay Index, σήμερα βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας.

Η SVP της Apple έλαβε 81,6 εκατ. δολάρια ως συνολικό ποσό αποζημίωσης, όταν αποχώρησε από τη Burberry το 2014, ενώ την περσινή χρονιά η Ahrendts, η οποία εποπτεύει τη λιανική πώληση και τα online καταστήματα της τεχνολογικής εταιρείας κέρδισε 28 εκατ. δολάρια.

Η παραπάνω έκθεση δεν αποτελεί την πρώτη απόδειξη ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στην κορυφή των εταιρειών δεν υπόκεινται στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δυο φύλων: Μια πρόσφατη ανάλυση σε 100 μεγάλες δημόσιες εταιρείες ανέδειξε ότι οι γυναίκες CEO γιγάντων εταιρειών έβγαλαν πολλά περισσότερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.