Αυτή η ιταλική πόλη θα σας πληρώσει 9.000 ευρώ για να μετακομίσετε εκεί

Αυτή η ιταλική πόλη θα σας πληρώσει 9.000 ευρώ για να μετακομίσετε εκεί

Θα το σκεφτόσασταν;

Αν ονειρευόσασταν πάντα να ζήσετε στην Ιταλία, τώρα ίσως είναι η ιδανική στιγμή για να εγκατασταθείτε εκεί. Η ιταλική πόλη Λοκάνα στην βόρεια ιταλική περιφέρεια του Πεδεμόντιο θέλει να πληρώσει άτομα για να μετακομίσουν εκεί με τα παιδιά τους.

Η πρόταση έρχεται από τον δήμαρχο της πόλης, Giovanni Bruno Mattiet, ο οποίος δήλωσε ότι είναι διατεθιμένος να πληρώσει οικογένειες που θέλουν να μετακομίσουν εκεί, 9.000 ευρώ για τρία χρόνια. Η μόνη προϋπόθεση για κάποιον που επιθυμεί να ζήσει στην ιταλική πόλη είναι να έχει παιδί και να έχει ελάχιστο ετήσιο εισόδημα ύψους 6.000 ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του CNN Travel.

Η πόλη έχει καταλήξει να έχει περίπου 1.500 κατοίκους από τους 7.000 που είχε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, και αυτοί οι αριθμοί ολοένα και μειώνονται. Κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 40 άνθρωποι στην πόλη, ενώ γεννιούνται 10. Δεδομένου του μικρού αριθμού παιδιών στην περιοχή, κάθε χρόνο το σχολείο λειτουργεί με τον κίνδυνο να κλείσει. Χρειάζεται άμεση και μαζική εισροή νέων κατοίκων.

Και η Λοκάνα δεν είναι η μόνη ιταλική πόλη που θα σας πληρώσει για να μετακομίσετε εκεί.

Ο δήμαρχος της πόλης Μποργκομετσαβάλε, που βρίσκεται κοντά στην Ελβετία, πουλάει εγκαταλελειμμένες εξοχικές κατοικίες στο βουνό έναντι μόλις ενός ευρώ. Η μόνη προϋπόθεση προκειμένου να επωφεληθείτε από αυτή την προσφορά είναι να είστε πρόθυμοι να τις επισκευάσετε μέσα σε δύο χρόνια. Αν επιθυμείτε να κάνετε παιδί, η πόλη θα σας πληρώσει επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο. Στην περίπτωση του Μποργκομετσαβάλε, το να έχει κανείς παιδιά είναι προαιρετικό.

Και αν δεν έχετε παιδιά και θέλετε να μετακομίσετε στις ΗΠΑ, έχετε και εκεί κάποιες επιλογές. Για παράδειγμα, η πόλη της Τάλσα στην Οκλαχόμα προτίθεται να πληρώσει κόσμο 10.000 δολάρια για να μετακομίσει εκεί. Στην περίπτωση της Τάλσα, θα χρειαστεί να έχετε μια εξ αποστάσεως δουλειά προκειμένου να επωφεληθείτε από την προσφορά, αλλά θα χρειαστεί να μείνετε στην περιοχή μόλις για ένα χρόνο.