Αυτή είναι η απάντηση του Ζούκερμπεργκ στους Ινδούς «επικριτές» του

Αυτή είναι η απάντηση του Ζούκερμπεργκ στους Ινδούς «επικριτές» του
Photo:

Ποια η γνώμη του για τα σχόλια του Andreessen.

Την Τρίτη ο Mark Andreessen, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook, δημοσίευσε μια σειρά από αμφιλεγόμενα tweets. Σε αυτά, ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην απόφαση των αρχών της Ινδίας να καταργήσουν το “Free Basic” πρόγραμμα του Facebook.

Σημειώνεται ότι το Free Basic είναι ένα πρόγραμμα του Facebook, το οποίο παρέχει στους φτωχούς ανθρώπους τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση -χωρίς χρέωση- σε ένα περιορισμένο αριθμό υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και του κοινωνικού δικτύου.

Μάλιστα, σε ένα tweet ο ίδιος ανέφερε ότι η αποικιοκρατία ευνόησε τον ινδικό λαό-ένα σχόλιο που πυροδότησε αντιδράσεις. Στην πορεία, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι η υπηρεσία παραβίασε την ουδετερότητα του δικτύου και δεν φέρθηκε ισότιμα σε όλους.

Αργότερα, ο Andreessen απέσυρε τις παρατηρήσεις του και αποκάλεσε τους επικριτές του «απερίσκεπτους». Από την πλευρά του και ο ιδρυτής του Facebook, έκανε το δικό του σχόλιο για το συμβάν:

«Τα σχόλια ήταν αρκετά απογοητευτικά και δεν εκπροσωπούν το τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι εγώ ή το Facebook».

Ακόμη, ο Ζούκερμπεργκ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «το Facebook προσπαθεί να συνδέσει και να ενώσει τους ανθρώπους, δίνοντάς τους φωνή για να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον. Αλλά για να διαμορφώσουν το μέλλον τους, πρέπει να κατανοήσουν το παρελθόν».

O Ζούκερμπεργκ δήλωσε επιπλέον ότι η Ινδία είναι αρκετά σημαντικό μέρος για εκείνον αλλά και για το Facebook, ενώ συμπλήρωσε ότι όταν ταξίδεψε εκεί, στα πρώτα στάδια ανάπτυξης του «Free Basics» εμπνεύστηκε από την ανθρωπότητα, το πνεύμα και τις αξίες του λαού.

Μετά την παραπάνω ανάρτηση του ιδρυτή του Facebook, ο Andreessen ζήτησε ξανά μια δημόσια συγνώμη προς την Ινδία στον προσωπικό του λογαριασμό.