Αυτή είναι η ημέρα του γάμου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακονώθηκε επίσημα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ η ημερομηνία του βασιλικού γάμου.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παντρευτεί την αμερικανίδα μνηστή του Μέγκαν Μαρκλ το Σάββατο 19 Μαΐου του 2018 στον Πύργο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα το Ανάκτορο του Κένσινγκτον.

«Η Αυτού Υψηλότης Πρίγκιπας Χένρι της Ουαλίας και η Δεσποινίς Μέγκαν Μαρκλ θα παντρευτούν στις 19 Μαΐου 2018», αναφέρει η ανακοίνωση. Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, πέμπτος στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, και η 36χρονος ηθοποιός ανακοίνωσαν στις 28 Νοεμβρίου τον αρραβώνα τους.

Ο Χάρι και η Μέγκαν είναι ζευγάρι τους τελευταίους 16 μήνες και τώρα συζούν σε ένα cottage του Ανάκτορου του Κένσινγκτον, όπου κατοικούν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και τα δύο τους παιδιά.

Την 1η Δεκεμβρίου ο Χάρι και η Μέγκαν έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής στο Νότιγχαμ στην κεντρική Αγγλία για την πρώτη τους επίσημη επίσκεψη μετά την ανακοίνωση του αρραβώνα τους.

Δείτε ακόμη: H αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Χάρι και το «Άγγιγμα του Μίδα»

Η αγαπημένη του 33χρονου πρίγκιπα θα περάσει τα Χριστούγεννα μαζί με τη βασιλική οικογένεια στο Σάντριγχαμ, ιδιοκτησία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Νόρφολκ της ανατολικής Αγγλίας. Είναι η πρώτη φορά που μνηστή μέλους της οικογένειας των Ουίνδσορ περνάει την γιορτή των Χριστουγέννων με τη βασιλική οικογένεια.

Ενόψει του γάμου της, η ηθοποιός θα βαπτιστεί σύμφωνα με το τελετουργικό της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Επίσης θα πάρει τη βρετανική υπηκοότητα, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, και αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της στην αμερικανική τηλεόραση και τη δέσμευσή της στον ΟΗΕ όπου μαχόταν υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, για να αφοσιωθεί στη φιλανθρωπική δράση της βασιλικής οικογένειας. Η Μέγκαν θα γίνει συγκεκριμένα ανάδοχος του Βασιλικού Ιδρύματος μετά το γάμο της, στο πλευρό του συζύγου της, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP