Αυτοί είναι οι κωδικοί των Wi-Fi των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο

Αυτοί είναι οι κωδικοί των Wi-Fi των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο

Έτσι θα μπορείτε να είστε διαρκώς online, ακόμα και όταν δεν έχετε 3G. 

«Συγγνώμη, ποιος είναι ο κωδικός του Wi-Fi;» – αυτή ίσως είναι μια απ’ τιςπιο συχνά επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις. Υπάρχει περίπτωση, όμως, αυτή η ερώτηση να μην ακουστεί ποτέ ξανά στο αεροδρόμιο; Πολύ πιθανό.

Ένας νεαρός ήρθε να δώσει τέλος στο «μαρτύριο του αεροδρομίου» όπου τα περισσότερα ασύρματα δίκτυα είναι κλειδωμένα και οι ταξιδιώτες δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ο λόγος για τον Anil Polat, έναν travel blogger και μηχανικό υπολογιστών ο οποίος δημιούργησε έναν χάρτη με τους κωδικούς πρόσβασης των δικτύων των αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο.

Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα Wi-Fi ανά αεροδρόμιο, οι κωδικοί καθώς και που εντός αεροδρομίου υπάρχει το καλύτερο σήμα.

Προσοχή: Δεν πρόκειται για τους κωδικούς για τα δίκτυα που προσφέρουν δωρεάν ίντερνετ για 15 λεπτά, αλλά για τα δίκτυα των εστιατορίων, των μπαρ και των χώρων αναμονής.

Ο Polat ανανεώνει διαρκώς τη λίστα στην ιστοσελίδα του, που σήμερα έχει αισίως 127 αεροδρόμια, διαρκώς καθώς και το Google Maps, αλλά ο χάρτης είναι διαθέσιμος και σε offline app (iOS και Android) στην τιμή των 1,99 δολαρίων.