Αυτό είναι το ακριβότερο κόσμημα του κόσμου

Αυτό είναι το ακριβότερο κόσμημα του κόσμου
epa05302018 A Christie's employee holds an Oppenheimer Blue diamond of 14.62 carats, which is estimated to be sold between 38,000,000 to 45,000,000 US dollars, during a media preview at the auction house Christie's, in Geneva, Switzerland, 12 May 2016. The auction will take place in Geneva on 18 May. EPA/MARTIAL TREZZINI

Πωλήθηκε αυτήν την εβδομάδα σε δημοπρασία και το ποσό που έπιασε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Το Oppenheimer Blue, ένα πανέμορφο και σπάνιο μπλε διαμάντι, πωλήθηκε προς 57,6 εκατ. δολάρια την Τετάρτη σε δημοπρασία του οίκου Christie’s έπειτα από μια δραματική μάχη μεταξύ των υποψήφιων αγοραστών οι οποίοι εκτόξευσαν σε ιστορικά ύψη την τιμή του.

Όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του οίκου, το Oppenheimer Blue αποτελεί πλέον «το ακριβότερο κόσμημα που έχει πωληθεί ποτέ στον κόσμο».

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο Blue Moon Diamond, το οποίο πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s για 48,6 εκατ. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο. Μάλιστα ο αγοραστής του από το Χονγκ Κονγκ το μετονόμαστε σε Blue Moon Josephine.

Το Oppenheimer Blue είναι το μεγαλύτερο έντονο μπλε διαμάντι που έχει δημοπρατηθεί ποτέ, ζυγίζει 14,62 καράτια και προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν ο Σερ Φίλιπ Όπενχάιμερ.

Η μονομαχία μεταξύ δύο υποψήφιων αγοραστών που μετέφεραν τις προσφορές τους μέσω τηλεφώνου κράτησε για 20 ολόκληρα λεπτά και η είδηση της πώλησης του κοσμήματος για ένα τόσο μεγάλο ποσό προκάλεσε ενθουσιασμό στους ανθρώπους του οίκου δημοπρασιών αλλά και στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα.