Αυτό είναι το χειρότερο ξενοδοχείο της χρονιάς

Αυτό είναι το χειρότερο ξενοδοχείο της χρονιάς

Πώς το ξενοδοχείο του Ρόμπερτ ντε Νίρο κατάφερε να βρεθεί στην τελευταία θέση των αξιολογήσεων.

Πριν λίγους μήνες ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ρόμπερντ Ντε Νίρο ένωσε τις δυνάμεις του με τον βραβευμένο σεφ Ματσουχίτσα Νόμπου και μαζί άνοιξαν ένα πολυτελές ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες. Ωστόσο, δεν είχε την ίδια επιτυχία όσο οι ταινίες του γνωστού ηθοποιού του Χόλυγουντ, καθώς θεωρήθηκε ως το χειρότερο ξενοδοχείο για το 2015.

Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από την ταξιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης Luxury Travel Intelligence. Η συγκεκριμένα εταιρεία που συνεργάζεται και με την Etihad Airlines, έχει ανώνυμους «παρατηρητές ταξιδιών», οι οποίοι επισκέπτονται ξενοδοχεία, εστιατόρια, spa και νυχτερινά μαγαζιά και τα αξιολογούν.

«Το Nobu Hotel Manila ήταν μια σκέτη απογοήτευση», δήλωσε ο συν-ιδρυτής της εταιρείας αξιολόγησης Μάικλ Κρόμπτον, προσθέτοντας ότι έλαβε αρνητικές κριτικές για το ξενοδοχείο και από υπαλλήλους της Luxury Travel.

«Ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπως το Nobu Hotel, δεν μπορεί να διαθέτει 321 δωμάτια. Τα καταλύματα είναι εντυπωσιακά, ωστόσο δεν είναι καλή η διαχείριση τους», συνέχισε ο Κρόμπτον.

Η τιμή για ένα κανονικό delux δωμάτιο ξεκινά από 164 δολάρια ανά ημέρα, ενώ μια Nobu σουίτα με θέα στην πόλη κοστίζει 400 δολάρια.

Από την άλλη, ο επαγγελματίας φωτογράφος-ταξιδευτής, Γκιλιέμ ντε Βόντρεϊ, o οποίος μένει και στο Παρίσι και στη Μανίλα, δεν θεωρεί και τόσο άσχημο το ξενοδοχείο του Ντε Νίρο, αναφέροντας ότι «είναι καλό για εκείνους που κάνουν ταξίδια αναψυχής και για όσους είναι φίλοι του καζίνο. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου κατάλληλο για τους επιχειρηματίες που πραγματοποιούν επαγγελματικά ταξίδια. Υπάρχουν καλύτερα ξενοδοχεία που μπορούν να ανταποκριθούν με βέλτιστο τρόπο στις απαιτήσεις τους».

Στο TripAdvisor που επίσης περιέχει αξιολογήσεις ταξιδευτών, το «Nobu Hotel Manila» κατετάγη ως το τέταρτο καλύτερο στα 13 ξενοδοχεία της Μανίλα. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που παραπονέθηκαν για την άσχημη συμπεριφορά του προσωπικού.

Σημειώνεται ότι το πρώτο Nobu ξενοδοχείο άνοιξε το 2013 στο Caesar’s Palace, του Λας Βέγκας και το CNN Travel το χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο «καυτά» ξενοδοχεία.

Ακολουθούν οι λίστες με τα καλύτερα και τα χειρότερα ξενοδοχεία για το 2015:

Τα καλύτερα ξενοδοχεία της χρονιάς  

1. Mandarin Oriental, Marrakech

2. Sant Francesc, Palma Mallorca

3. Aman, Tokyo

4. Villa Rene Lalique, Alsace

5. Reverie Saigon, Ho Chi Minh City

6. Temple House, Chengdu

7. Sujan Rajmahal Palace, Jaipur

8. La Fiermontina, Puglia

9. Six Senses, Douro Valley

10. Gansevoort, Dominican Republic

Τα χειρότερα ξενοδοχεία της χρονιάς

1. Nobu, Manilla

2. Shangri-La’s Le Touessrok, Mauritius

3. St Regis, Mumbai

4. Zaya Nurai, Abu Dhabi

5. Edition, Miami Beach

6. Lanesborough, London