Αυτό είναι το μεγαλύτερο iPad που παρουσιάστηκε ποτέ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο iPad που παρουσιάστηκε ποτέ

Με οθόνη 12,9 ιντσών με ανάλυση 2732 x 2048 το νέο iPad αλλάζει όσα ξέραμε για τις ταμπλέτες. 

Σε μια ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο σήμερα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση ενός νέου iPad με μεγάλη οθόνη.

Το νέο iPad, το iPad Pro, θα έχει οθόνη 12,9 ιντσών με ανάλυση 2732 x 2048. Η νέα ταμπλέτα, που αναμενόταν εδώ και καιρό, θα είναι η πιο ισχυρή συσκευή με iOS που παρουσιάστηκε ποτέ, όπως είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Apple Φιλ Σίλλερ. Το τσιπ A9X του iPad Pro θα είναι 1,8 φορές ταχύτερο από το Α8Χ του iPad Air 2. Η συσκευή, επίσης, θα έχει μπαταρία με διάρκεια 10 ωρών και ηχητικό σύστημα τεσσάρων ηχείων για βελτιωμένες ηχητικές επιδόσεις.

Το iPad Pro έχει πάχος 6,9 χιλιοστών, ελάχιστα μεγαλύτερο από τα 6,1 χιλιοστά του iPad Air, ενώ διαθέτει και κάμερα 8 megapixel. Το φτηνότερο μοντέλο του iPad Pro θα κοστίζει 799 δολάρια και θα έχει χωρητικότητα δίσκου 32 GB. Η έκδοση των 128 GB θα κοστίζει 949 δολάρια, ενώ μια έκδοση ίδιας χωρητικότητας με δυνατότητα LTE θα κοστίζει 1.079 δολάρια.

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης μια σειρά αξεσουάρ για το iPad Pro, όπως πληκτρολόγιο που θα επιτρέπει την ταχύτερη πληκτρολόγηση (με κόστος 169 δολάρια) και ένα stylus που ονομάζεται Apple Pencil (με κόστος 99 δολαρίων). Η Apple παρουσιάζει το νέο της προϊόν ως εργαλείο για επαγγελματίες. Εταιρείες όπως η Adobe και η 3D4Medical έκαναν επίδειξη εφαρμογών για το iPad Pro που θα είναι χρήσιμες για σχεδιαστές και ιατρούς.

Πλέον, μετά και τη σημερινή ανακοίνωση, η Apple θα διαθέτει τρία διαφορετικά μοντέλα iPad – τη σειρά iPad Mini 7,9 ιντσών, τη σειρά iPad Air 9,7 ιντσών, και το νέο iPad Pro 12,9 ιντσών.

Το μεγαλύτερο iPad μπορεί να τονώσει τις πωλήσεις του συγκεκριμένου προϊόντος, οι οποίες ακολουθούν σταθερά πτωτική πορεία εν μέσω του εντεινόμενου ανταγωνισμού από εταιρείες όπως η Microsoft, αλλά και λόγω μιας ευρύτερης επιβράδυνσης στην αγορά ταμπλετών.

1/3