Αυτό είναι το νέο μικρότερο αλλά πιο ισχυρό κινητό της Apple

Αυτό είναι το νέο μικρότερο αλλά πιο ισχυρό κινητό της Apple

Με οθόνη 4 ιντσών, το iPhone SE έχει πολλά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone 6S.

Με τις προβλέψεις να πέφτουν μέσα, η Apple ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της το νέο iPhone SE. Ένα μικρότερο, αλλά πολύ πιο ισχυρό κινητό το οποίο η εταιρεία χαρακτήρισε ως το «ισχυρότερο κινητό 4 ιντσών στον κόσμο».

Το iPhone SE έχει τον επεξεργαστή Α9 όπως το iPhone 6S, το οποίο δίνει στο κινητό την ίδια ακριβώς ταχύτητα επεξεργαστή με τον μεγαλύτερο προκάτοχό του, και διπλάσια από αυτή του iPhone 5S ενώ η επεξεργασία γραφικών είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από το iPhone 5S.

Σχεδιαστικά το νέο κινητό της Apple είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone 5S, με ορισμένες στυλιστικές λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά, όπως η επιπλέον επιλογή χρωμάτων.

Η κάμερά του είναι η νέα iSight στα 12MP, η οποία σύμφωνα με την Apple προσφέρει πολύ καλύτερες φωτογραφίες αλλά και βίντεο ποιότητας 4Κ.

Οι παραγγελίες για το νέο κινητό ξεκινούν στις 24 Μαρτίου και η τιμή για την έκδοση των 16GB στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 399 δολάρια, ενώ με διετές πρόγραμμα δίνεται δωρεάν.

Επιπλέον, η Apple άλλαξε την τιμή του Apple Watch το οποίο πλέον πωλείται έναντι 299 δολαρία (μείωση 50 δολαρίων) ενώ κυκλοφόρησε νέα σειρά με λουράκια για το ρολόι.

Τέλος, στην ίδια εκδήλωση η εταιρεία παρουσίασε μια νέα μικρότερη εκδοχή του iPad Pro, στις παραδοσιακές 9,7 ίντσες, το οποίο περιέχει επίσης νέο επεξεργαστή Α9Χ και θα συνδέεται με ειδικό “έξυπνο” πληκτρολόγιο και Apple Pencil, ενώ από σήμερα θα είναι διαθέσιμη και η νέα έκδοση του iOS 9.3. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν άμεσα με το μικρότερο iPad Pro να διατίθεται από τις 31 Μαρτίου 2016 αντί 599 δολαρίων στα 64GB και σε μοντέλο 256GB αντί 899 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της εκδήλωσης, ο CEO της Apple Τιμ Κουκ αναφέρθηκε στη διαμάχη με το FBI για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα χρηστών iPhone, σημειώνοντας ουσιαστικά ότι η εταιρεία δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω στις βασικές της αρχές για την προστασία των πελατών της.