Αυτό είναι το πρώτο smartphone με κάμερα 48MP

Αυτό είναι το πρώτο smartphone με κάμερα 48MP

Το κινητό θα αποκαλυφθεί επίσημα για την αγορά της Κίνας στις 26 Δεκεμβρίου.

Μια πρώτη γεύση από την νέα ναυαρχίδα που αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα και τον Ιανουάριο στο Παρίσι έδωσε η Honor– θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Huawei, σε εκδήλωσή της στο Χονγκ Κονγκ.

Το νέο της κορυφαίο smartphone το Honor View 20, θα είναι εξοπλισμένο με τον τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή Kirin 980, τα πρώτα SoC chipsets των 7nm παγκοσμίως καθώς και διπλή αυτόνομη μονάδα επεξεργασίας νευρωνικού δικτύου (Neural Network Processing Unit – NPU). Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που θα κάνει την διαφορά είναι η κάμερά του, η οποία θα είναι 48MP. Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό θα είναι η selfie κάμερά του, η οποία θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εγκοπή αλλά μόνο μια μικρή οπή 4,8 χιλιοστών, στο άνω δεξιά μέρος. Μετά την Honor την κατάργηση της εγκοπής αναμένεται να ακολουθήσουν αρκετοί κατασκευαστές μέσα στη νέα χρονιά. Πέρα βέβαια από την εγκοπή, το κινητό θα περιλαμβάνει μια οθόνη πλήρους προβολής, δηλαδή μια οθόνη από άκρη σε άκρη με τα ελάχιστα δυνατά περιθώρια.

Μια ακόμα καινοτομία της συσκευής είναι Link Turbo, μια τεχνολογία που επιτρέπει ταυτόχρονη χρήση Wi-Fi + 4G, ώστε η σύνδεση των χρηστών στο διαδίκτυο να μην διακόπτεται.

Αν και η εταιρεία δεν μοιράστηκε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας συσκευής, είναι γνωστό ότι η κάμερα θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Sony (IMX586) σε μέγεθος 1/2.0-inch, και θα χρησιμοποιεί την ίδια Light Fusion τεχνολογία που υπάρχει στις ναυαρχίδες της Huawei – εντυπωσιάζοντας με την νυχτερινή λήψη ή την λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συγκεκριμένα, σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού θα μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες στα 12MP με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Το κινητό θα αποκαλυφθεί επίσημα για την αγορά της Κίνας στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ θα δούμε την παγκόσμια παρουσίαση του Honor View 20 στις 22 Ιανουρίου, στο Παρίσι.