Αυτοκτόνησε ο δολοφόνος των δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

Αυτοκτόνησε ο δολοφόνος των δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

Ο δράστης της χθεσινής επίθεσης που μεταδόθηκε ζωντανά στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού WDBJ, άφησε την τελευταία του πνοή, αφού αυτοπυροβολήθηκε.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της στεγνής δολοφονίας της δημοσιογράφου και του κάμεραμαν στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ οι οποίες παίρνουν το φως της δημοσιότητας.

Η δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ, 24 ετών και ο κάμεραμαν-φωτογράφος Ανταμ Γουάρντ, 27 ετών πυροβολήθηκαν εξ επαφής από τον δράστη την ώρα που μετέδιδαν το ρεπορτάζ από τη Μπριτζγουότερ Πλάζα του Μπέντφορντ Κάουντι.

Ο δράστης τέλεσε το έγκλημα θέλοντας να πάρει εκδίκηση για τις διακρίσεις σε βάρος του, επειδή ήταν μαύρος και ομοφυλόφιλος, όπως ισχυρίστηκε.

Ο Flanagan πλησίασε τα θύματα, καταγράφοντας κάθε του κίνηση με την κάμερα που έφερε πάνω του, άνοιξε πυρ με τα θύματα να μην έχουν το περιθώριο να αντιδράσουν και αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη από την αστυνομία.

Αναλυτικότερα, μετά την δολοφονική επίθεση ο δράστης ξέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του που βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο, ενώ αμέσως η αστυνομία ξεκίνησε την καταδίωξη τους.

Στη συνέχεια οδήγησε το όχημα τους με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, πιθανότατα για να δραπετεύσει από την πολιτεία, ωστόσο οι αρχές του αεροδρομίου είχαν ενημερωθεί με αποτέλεσμα να το σκάσει από εκεί με ένα άλλο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει νωρίτερα εκείνο τον μήνα.

Οι αρχές ανέφεραν πως όταν κατάφεραν να προσεγγίσουν το όχημα ο δράστης έφερε ένα τραύμα από πυροβολισμό και υποθέτουν ότι αυτοκτόνησε.

Τα ακριβή κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και η αστυνομία εξετάζει τα αρχεία που άφησε πίσω του ο δράστης. Ο άντρας δήλωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμού στο twitter ότι τα θύματα είχαν κάνει στο παρελθόν ρατσιστικά σχόλια εις βάρος του, καθώς ήταν έγχρωμος ομοφυλόφιλος – παράπονα τα οποία είχε επίσημα μεταφέρει στους εργοδότες του χωρίς ωστόσο να ληφθούν σοβαρά οι ισχυρισμοί του και χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Flanagan είχε απολυθεί πριν 2 χρόνια από το κανάλι και σύμφωνα με πληροφορίες είχε χρειαστεί η συνδρομή ανδρών της ασφάλειας για να τον απομακρύνουν, καθώς είχε αρνηθεί να φύγει.

«Παρόλο που είχε αποχωρήσει πριν από δυο χρόνια από το κανάλι διατηρούσε στενές επαφές με τους περισσότερους από τους εργαζομένους σε αυτό», δήλωσε ο διευθυντής του WDBJ7.

Ο δράστης λίγα λεπτά μετά την επίθεση δημοσίευσε στο Facebook και το Twitter το βίντεο της επίθεσης, στο οποίο φαίνεται καθαρά να πλησιάζει τα θύματα και να ανοίγει πυρ πρώτα κατά του κάμεραμαν και αργότερα κατά της δημοσιογράφου.

Επίσης, έγινε γνωστό πως ο δράστης είχε επικοινωνήσει με τον αμερικανικό δίκτυο ABC στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πράξη του και του έστειλε το «μανιφέστο» του στο οποίο τονίζει πως ήθελε να πάρει εκδίκηση για τα θύματα της επίθεσης σε εκκλησία του Τσάρλεστον στις 17 Ιουλίου.

Δε δίστασε, επίσης, να αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από τους δολοφόνους διαφόρων επιθέσεων όπως ο Seung–Hui Cho, που είχε πραγματοποιήσει επίθεση στην Βιρτζίνια και είχε δολοφονήσει 32 ανθρώπους τον Απρίλιο του 2007.

Τέλος, ο δράστης αναφέρθηκε στα όπλα τα οποία βρίσκονταν νόμιμα στην κατοχή του και τα είχε προμηθευτεί επί τούτου για την επίθεση.

NBC12 – WWBT – Richmond, VA News On Your Side