Αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ ο Τσακαλώτος

Αυξάνει τους μισθούς των υπαλλήλων του ΥΠΟΙΚ ο Τσακαλώτος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μπαίνει στην αίθουσα της Βουλής όπου πρόκειται να γίνει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Αθήνα Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ποιους αφορά η συγκεκριμένη διάταξη;

Σε μία κίνηση επιβράβευσης στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αλλά και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής». Συγκεκριμένα, με διάταξη που προώθησε το ΥΠΟΙΚ και ψηφίστηκε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δίνεται η προσωπική διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν διορισθεί ή μεταταχθεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην ΕΛΣΤΑΤ, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ διαπιστώνει σε μελέτη της πως το 72,8% των μισθωτών αμείβεται με μισθούς κάτω των 1000 ευρώ. Η ευνοϊκή ρύθμιση για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των συναδέλφων τους στα υπόλοιπα υπουργεία και δημόσιους φορείς, οι οποίοι, στο όνομα της ισότητας, ζητούν να πάρουν και αυτοί την προσωπική διαφορά.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων θεωρούν πως πρόκειται για αυξήσεις με έντονο προεκλογικό αλλά και συντεχνιακό άρωμα, καθώς δίνεται μόνο στους νέους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ που προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου του 2011.